Tri dame otkrile super trikove koji im pomažu uvijek održati kožu lijepom, blistavom i mladolikom

Amra Peternel, Dominika Kasztelan i Aleksandra Žarak otkrile su male tajne svojih beauty rituala na putovanjima
Vidi originalni članak

Općepoznata je činjenica da je zrak u avionima izuzetno suh, stoga dame koje često putuju imaju posebne rituale kako bi kožu održale lijepom i mladolikom. Kako to uistinu izgleda i koje rituale primjenjuju, otkrile su nam Amra Peternel, Dominika Kasztelan i Aleksandra Žarak.

– Vrlo često putujem avionom, odem na sastanak u Rim, Milano, Beč, München ili slično i vratim se drugi dan – kaže Amra Peternel, članica uprave Dinama.

– Nema uvijek direktnih letova, pa nekad imam i po dva leta u danu i provedem dosta vremena po aerodromima. Primijetila sam da mi tijekom tih putovanja koža zna biti dosta suha, i na licu i na rukama. Stoga se trudim stavljati minimum šminke na lice, želim da koža diše. Puder preskočim, ali obavezno našminkam obrve i trepavice, jer su mi jako svijetle pa izgledam kao da ih nemam – kaže Amra. Ujutro prije puta nanosi omiljeni duo, a to su serum Estee Lauder Perfectionist i krema Estee Lauder Resilience lift. – Na taj sam ritual već godinama navikla – otkriva Amra.

Potražite na kioscima novi broj magazina Diva uz kojeg vas, u paketu s Večernjim lista, čeka i Borboleta narukvica za 49,90 kn:

– Ponekad koristim drugu kremu, čiji miris naprosto obožavam, a to je Sisley od krastavaca Creme Hydratante au Concombre. Jako korisna stvar je i Evian vodica u spreju, koja je spas za suhu i umornu kožu lica. Samo je važno pronaći ju u malom putnom pakiranju koje se može unijeti u avion. U kofer uvijek ubacim i neku od onih jednokratnih maski iz DM-a pa se u hotelskoj sobi navečer uglavnom opuštam tako da se s maskom na licu uvalim u jastuke i gledam omiljenu seriju – otkriva Amra.

Suhoća kože zabrinjava i Dominiku Kasztelan, međunarodnu trenericu brenda Eisenberg, no samo djelomično budući da ima mješovitu kožu lica.

– T-zona mi je masna, a dio lica suh. Upravo ta kombinacija bila je pravi izazov da napravim idealan ritual koji mi neće dodatno isušivati, odnosno mastiti kožu. Smatram da je najvažnije u njezi kože doći do nekog balansa – tvrdi Dominika. Otkriva da joj se znalo dogoditi da joj ispucaju usne ili da joj se koža peruta, stoga je odlučila tome stati na kraj. – Kad letim, ne nosim puno šminke te kožu dobro pripremim i toniram losionom s ružinom vodicom. Ako je noć, na lice stavim hranjivu noćnu masku Nourishing Sleeping Mask i kremu za područje oko očiju Masque Crème Magique. Na putovanjima koristim i Anti Pollution formulu za lice, vrat i dekolte koja čuva od posljedica zagađenja zraka. Primijetila sam da je koža tih dana osjetljivija, stoga volim tonike u spreju kako bih što manje po licu “strugala” blazinicom. Naravno, uz mene je na putu uvijek i kremasti balzam za usne – kaže.

Nakon što je shvatila da joj se koža mijenja, promjene je u svoju kozmetičku rutinu uvela i Aleksandra Žarak, bivša TV novinarka, koja radi kao turistički vodič po Europi. Naime, ima suhu i dehidriranu kožu po prirodi pa je prije dvije godine potpuno promijenila svoju rutinu te se prebacila na korejsku kozmetiku.

– Preporodila sam se kad sam napokon shvatila da sama krema, ma kako hranjiva i hidratizirajuća bila, meni nije dovoljna. Korejske esencije su tajna moje sada uvijek vlažne i blistave kože. Avionom letim često, bar dvaput mjesečno, a ponekad i češće. Sa sobom uvijek nosim 8 hour skin od Elizabeth Arden koji znam nanijeti u debljem sloju umjesto maske.

No njime natrljam i laktove, zanoktice, ruke, gdje god je koža gruba. Za osvježenje na lice poprskam Glow recipe Watermelon mist, to je mješavina hijalurona, čaja od hibiskusa i mirisne lubenice koja predivno miriše i podiže raspoloženje. Na usne u debelom sloju namažem Laneige lip mask za obnovu mekoće usana. A da bih se naspavala, oči prekrijem super izumom iz Japana koji mi je otkrila prijateljica, a to je Kao Megurism Hot steam eye mask. Dakle, maska se stavi preko očiju i počne se lagano zagrijavati. Postoji obična i ona s mirisom lavande koja dodatno opušta te me uljuljka u san. Prije nego sletim još jednom se poprskam sprejem od lubenice i spremna sam! Sa sobom najradije nosim manje doze svojih omiljenih proizvoda jer je korejska rutina komplicirana, ali stvarno vrijedi. Nisam vjerna jednoj marki jer Korejci stalno izbacuju neke novitete, ali obožavam Whamissino ulje za pranje, Misshin gel cleanser, Laneige gel cream za lice. Ubacim i hijaluronsku kiselinu Inkey lista te Klairsov C vitamin – govori Aleksandra.

Ako ćemo nešto naučiti od ovih dama, to je definitivno lekcija o dobroj hidrataciji te smanjen make-up ritual, naročito u kombinaciji sa suhim zrakom. Termalna voda, ključni anti-age preparati, osvježavajuće formule i razni sprejevi za lice odlična su preporuka i na kopnu, a stanu u torbicu, na kojoj se god visini našli.

U galeriji pronađite proizvode koji će vam dobro doći na svakom putovanju:

FOTO: Notino Tony & Guy Travel Kit FOTO: Cult Beauty Sumer Fridays Jet Lag Mask; 22,50 funte FOTO: MAC MAC Prep + Prime Fix + Setting Spray; 16 dolara FOTO: Nuxe Nuxe My Beauty Essentials; 112,90 kn FOTO: Moja ljekarna La Roche-Posay termalna voda; 63,75 kn FOTO: nordstrom La Mer hidratantna krema; od 653 kn na više FOTO: Douglas Elizabeth Arden Eight Hour Cream; 289 kn FOTO: Douglas Eisenber Excellence Masque Creme Magique; 755 kn FOTO: Eisenberg Eisenberg Masque Creme Relaxant; 88,40 eura

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".