Dajana Pajkić podijelila je s nama super beauty savjete i ispričala kako ona njeguje kožu u karanteni

Popularna vizažistica ispričala nam je sve o svojim svakodnevnim beauty ritualima i pozvala sve da joj se obrate ako imaju pitanje o make upu i njezi kože
Vidi originalni članak

Dajana Pajkić jedna je od omiljenih domaćih vizažistica, a njezine društvene mreže odličan su izvor inspiracije za beauty lookove, kao i mjesto gdje se mogu pronaći odlični savjeti za make up i njegu kože. Upravo iz tog razloga, zamolili smo je da s nama podijeli nekoliko savjeta za njegu kože u izolaciji, kao i svoje kozmetičke favorite

- Smatram da je u ovoj situaciji jako važno ne izaći iz nekih svojih rituala sređivanja koje smo do sada imali. Lako je upasti u letargično stanje i mislim da se moramo svi potruditi izbjeći ga. Potrebne su nam i dalje one male sitnice zbog kojih se osjećamo ok. Uvijek možete pokušati s malo šminke svaki dan, ono, samo za sebe. Malo korektora, rumenika, ruž na usne... Tu su i manikura, pedikura, kao i redovita depilacija i čista kosa, kaže Dajana i dodaje da su to sitnice i 'trikovi' zbog kojih se osjeća dobro te koji joj daju inspiraciju za produktivan dan. 

Što se tiče svakodnevne beauty rutine, Dajana kaže kako je ona konstantna i, za nju, jako važna:

- Navečer je nešto intenzivnija, nego ujutro, a ide ovim redoslijedom. Trenutačno koristim sve proizvode brenda Zo Skin Health kojeg su mi preporučile moje cure iz beauty centra Nevia i jako sam zadovoljna. Prvo operem lice Exfoliating Cleanserom, nakon kojeg slijedi piling svaku drugu večer s Exfoliating Polish pilingom. Također, svaku drugu večer nanosim Complexion Renewal Pads za kemijsku eksfolijaciju. Zatim na red dolazi hidratantna krema za lice, a moj je odabir Hydrating Creme koja baš jako nahrani i hidratizira kožu. Trenutačno mi je hidratacija izrazito bitna jer većinu vremena provodim kod kuće, a promjena godišnjeg doba također zahtijeva hranjivu kremu. Njegu lica završavam s Instant Pore Refinerom koji super zagladi pore te je odličan prije nanošenja make upa

Dajana kaže da sada, kad imamo puno više vremena na raspolaganju, nema izgovora za ne posvetiti se sebi i njezi kože. Kaže kako je svaka koža drugačija i kako će, s vremenom, pokazati što joj je potrebno, samo je važno to znati primijetiti i poslušati. Ono što Dajana svakako savjetuje je dobro i temeljito čišćenje kože lica kako bi i proizvodi za njegu lica imali učinka.

- Za njegu tijela koristim Uriage Cleansing ulje i Uriage Silky losion za tijelo koji su odlični za jako suhu kožu tijela kakvu ja imam, pogotovo u ovom prijelaznom razdoblju. Također volim St. Tropez Gradual Tan koji mi daje laganu preplanulost jer sam svijetle puti, a ne želim se pržiti na suncu. 

Što se tiče njege kose, Dajana kaže da joj je ona izrazito bitna, a šampon koji koristi je Phlip B. Forever Shine, kao i regenerator istog brenda.

- Kosa je toliko mekana i sjajna da joj gotovo ne treba feniranje. Imam i nekoliko maski koje kombiniram jedno tjedna, a to su  Kerastase Resistance therapiste, Olaplex No.3 Perfector i Davines Alchemic Silver. Nakon pranja kose obožavam koristiti OUAI proizvode. Obavezno, genijalan regenerator koji se ne ispire nanosim na dijelove kose koja zahtjeva malo jaču njegu. Na osušenu kosu, u korijen uvijek stavim njihov šampon za suho pranje kose, sprej za volumen te ulje na vrhove. Možda se čini kao puno toga, ali svaki proizvod je odličan i služi svojoj svrsi. Uvijek sam za isprobavanje novih stvari, ali imam te neke svoje klasike kojima sam uvijek vjerna.

Govoreći o make upu, Dajana kaže da je sad izvrsno vrijeme za učenje neke nove tehnike u šminkanju ili usavršavanje savršenog eyelinera:

Usudite se isprobati neke nove teksture jer, ako i ne uspije od prve, najgore što se može dogoditi je da takvi odete u dnevni boravak ili u vrt. Na mom YouTube i Instagram-profilu možete pogledati video-tutorijale kako napraviti lagani make up za svaki dan, ali i malo kompleksniji lookover. Puno ćete jednostavnije naučiti kad vidite kako se što koristi i odmah sve ponovite sami, nego kad se samo 'prepričava'. Pozivam čitateljice da uvijek pitaju ako nešto nije jasno ili ako imaju prijedlog za neki novi make up tutorijal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • DAJANA • (@dajanapajkic) on

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".