Čudesan party make-up osvojio je beauty scenu! Kakav look odabrati za nadolazeće tulume?

Iako je riječ o snažnoj šminki, ipak trebamo imati neki balans.
Vidi originalni članak

Ne samo da nas oduševljavaju teksturama, od kojih su mnoge sjajne i bogate poput noćnog neba posutog zvijezdama, nego su i pakiranja novih kozmetičkih poslastica – genijalna. Dođe ti da sve to izložiš i gledaš, nakon što, naravno, lice ukrasiš sjajem i glamurom! Kraj godine i make-up slažu se u jednome, a to je slavljeničko raspoloženje. Kako se Advent približava kraju, a Nova godina kuca na vrata, tako i svima nama rastu apetiti za nečim posebnim, ekstravagantnim, možda da baš večeras isprobam ono ludo plavo sjenilo s glitterom? Pa da trepćem poput zvijezde? Dobra ideja. 

Slično razmišlja i naš vizažist Vinko Tomašinjak iz salona “Do šminke i frizure za pol vure”, koji svakodnevno ukrašava lica djevojaka i žena koje idu van, na neko događanje ili jednostavno žele neku konkretniju šminku. – Za party make-up uvijek sugeriram nešto kreativno, na primjer sa šljokicama, no treba paziti s jačim pigmentima da ne bi djelovali prljavo na licu. Make-up treba prilagoditi prigodi, ako ideš na neko otmjeno događanje, predlažem nešto jednostavnije, s naglaskom na oči iscrtane tušem i sjenilom prirodne nijanse.

Usne mogu biti istaknute po želji, jer uz tuš idu sve nijanse, ovisno o odjeći. Ako si ipak za minimalizam, uz lagano iscrtane obrve lice će izgledati urednije. Iako je riječ o snažnoj šminki, ipak trebamo imati neki balans. Ovo nisu maškare. Ravnoteža je u detaljima, a ako imaš snažno sjenilo, idealan je ruž u prirodnijoj nijansi. S druge strane, opako dobar crveni ruž voli prirodne nijanse brončane i zlatne na kapcima.

Kistove na sunce! Koriste nam da bismo od lica napravili ono konturirano, idealno je bronzerima imitirati trag sunčeva sjaja na licu. Naravno, nije ljeto, ali zašto ne bismo izgledale kao da smo upravo stigle iz nekog toplijeg kraja… Taj brončani ten uvijek je predivan, a Vinko uz njega predlaže samo snažan ruž, izgledat ćete poput boginje! Elegancija je i u prirodnim nijansama, na primjer onoj marelice ili jagode… Ovi tonovi vole rumenila, no spremni smo za nešto više poteza, da djelujemo lijepo i zdravo. Jer, blijedi ten ovih je dana sveprisutan. Ljepotu će mu dati i sjenila boje kave, čokolade i svih onih toplih pigmenata koji pristaju baš svima. I oku daju onu neodoljivu dubinu i sjaj. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".