Costiera Amalfitana- samozatajni mirisi mediteranske obale

Ove subote donosimo priču o parfemskoj kući Costieri Amalfitani čiji je zaštitini znak pretakanje mirisa uzbudljivog Sredozemlja u bočice vrijednih niche parfema
Vidi originalni članak

Napolitanac Vittorio Scallela, koji je pokrenuo E. Marinellu i pripojio je tvrtki Mansfield s već etabliranim parfemskim brendovima poput „Antonio De Curtis“, „Carasana“, „Foulard“ d’Autore“, „Georges Feghaly“, „Brooks Brothers“, dodijelio je „Profumo Della Costiera Amalfitani“ samo jedan zadatak. Koji dijeli s „Eau d’ Italie“ i „E. Marinella“ koje su ga već junački obavljale: opisati obalu Amalfitane, jednog od Bogu najuspješnijih spojeva mora i kopna. Napolitanski krojač Luigi Borelli opisuje Amalfitanu kao neiskvaren pogled na more, gotovo kao i mi u prošlom sloganu TZ, „Mediteran kakav je nekada bio“, s tom razlikom da Amalfitana to jest. Vittoriova djeca Massimo i Simona ključni su za razvoj Costiere, koja se kroz svoju misiju pretvara u možda najsamozatajniju parfemsku kolekciju od svih niche parfema.

Kada je Joan Prva od Anjoua, kraljica Napulja, posjetila bolnicu na otoku Kapri 1930., zaželjeli su joj dobrodošlicu buketom domaćeg cvijeća. Nakon nekoliko dana kraljica je shvatila da se u vazi razvio autentičan miris i naložila dvorskom alkemičaru da iz vode razvije esenciju nota što u njoj evociraju Kapri. Ova legenda odnosi se na Chartusiu, ali je Costiera životnije priziva. Mediteranske arome spektra agruma, smokve, agave upregnute u povijest Amalfitane iznjedrile su mirisne kompozicije koje prolaze pokraj dva navedena takmaca i zahvaćaju senzualnu ambijentalnost, zrak i duh koji je konkurenciji promakao biti opisan.
„Pasitea“, opojno obvijajuća, „Riva Blu“ intrigantno strastvena, „Majolica“ delikatno emotivna, „Aphrodisia“ senzualno mistična, „Syreanae“ očaravajuće slatka, samo su neki od predloženih opisa autora, iako se slatkoća u Sireni može razviti tek u mašti, jer bergamontno-mandarinsko otvaranje obavija menta, dok se ljubičica gubi u pačuliju i mošusu. „Agave“ nominalno vruće i zavodljivo izaziva ljubomoru što isti miris nije ekstrahiran iz naših agava.
Posebnost Costiere je i u mogućnosti superponiranja. Naime, zbog njihove kvalitete i diskretnosti moguće ih je nanositi jednu preko druge, stvarajući nove dimenzije. Sirena i agava, dobar su primjer.

Svi ovi uniseks Costiera parfemi čine vas svjesnim predodređenosti za velika djela, smiruju i osvještavaju, polako objašnjavajući da još niste postigli ono po čemu ćete biti pamćeni. Ako skromnost nije samo skrivanje nedostatka sadržaja, već svijest o veličini svijeta i spoznaja naše ograničene uloge u njemu, tada je Costiera dobar afrodizijak za naša osjetila dobrote i spoznaje.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".