Cisteamin za kožu: Evo kako ovaj antioksidans može pomoći u uklanjanju tamnih mrlja

Iako imate izbora kada su u pitanju sastojci koji mogu pomoći u izbljeđivanju pigmentacije, postoji nekoliko razloga zašto biste mogli odabrati cisteamin u odnosu na druge
Vidi originalni članak

Kada je u pitanju diskoloracija lica, tamne mrlje i melazma mogu predstavljati izazov. Pronaći proizvod koji ne izaziva iritacije ili koji neće izbijeliti područja na kojima nema hiperpigmentacije je kao tražiti iglu među hrpom sijena. Tu dolazi cisteamin, antioksidans za koji plastični kirurg Jaimie DeRosa, kaže da je "prirodni kemijski spoj koji se biosintetizira u sisavaca, uključujući ljude, razgradnjom koenzima A." 

No, za što je sve dobar cisteamin, koje su mu prendosti i kako ga ispravno koristiti? Jaimie je za Byride podijelio sve o ovom snažnom antioksidansu.

Cisteamin je prirodni antioksidans koji se može koristiti za posvjetljivanje pigmentacije na koži. "Inhibira sintezu melanina", objašnjava Jaime. "To je prirodni antioksidans koji se može naći u ljudskom tijelu. Desetljećima se koristi za liječenje rijetkog genetskog lizosomskog poremećaja skladištenja, nefropatske cistinoze."

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

Cisteamin djeluje za izbjeljivanje tamnih mrlja "smanjivanjem količine L-cistina u stanicama, koji je uključen u proizvodnju melanina, tako da učinkovito djeluje na smanjenje viška pigmentacije na koži. Odličan je za one s kožnim bolestima uključujući hiperpigmentaciju, lentigin, post-upalnu hiperpigmentaciju (PIH) i melazmu. Iako je cisteamin prirodno prisutan i siguran za većinu ljudi, Jaimie ističe da bi ga oni s vitiligom trebali izbjegavati, a osim toga nije testiran za upotrebu tijekom trudnoće i dojenja, pa bi se i te skupine trebale kloniti.

Što se tiče onih koji ga mogu koristiti, cisteamin djeluje na širok raspon tipova kože i stanja. "Cisteamin je najbolji za sve koji se bore s problemima hiperpigmentacije, posebno za one koji bi htjeli izbjeći hidrokinon, koji je u EU zabranjen kao mogući kancerogen, ili proizvode za posvjetljivanje kože koji sadrže kortikosteroide, a koji mogu stanjiti kožu", kaže stručnjak.

Iako imate izbora kada su u pitanju sastojci koji mogu pomoći u izbljeđivanju pigmentacije, postoji nekoliko razloga zašto biste mogli odabrati cisteamin u odnosu na druge:

Prirodno se javlja u tijelu
Cisteamin je antioksidans koji naše tijelo samo proizvodi. "Cisteamin je sredstvo za posvjetljivanje kože koje se može pronaći u stanicama kože tijela", objašnjava Jaimie. "Ovaj snažan antioksidans smanjuje proizvodnju melanina u koži kako bi vidljivo poboljšao smeđe mrlje. I budući da nije izbjeljivač, koža ne gubi količinu melanina, a time i pigmenta u koži - umjesto toga, samo uklanja višak pigmenta koji uzrokuje hiperpigmentaciju."

Iznimno nježan
Što se tiče sastojaka za posvjetljivanje kože, cisteamin je na sigurnijoj strani. Jaimie kaže da je cisteamin "sigurniji od drugih dostupnih proizvoda za posvjetljivanje, uključujući hidrokinon (HQ)."

Dobro se podnosi
Cisteamin se može koristiti kontinuirano i dobro djeluje na širok raspon tonova kože. “Dobro se podnosi i ne zahtijeva ‘prekide’ u uporabi, u usporedbi s hidrokinonom i kortikosteroidima”, objašnjava. "Toleriraju ga čak i oni s tamnijim tipovima kože (tzv. Fitzpatrick V i VIs)."

Kako koristiti cisteamin za kožu?
Za najbolje rezultate slijedite upute za bilo koji proizvod s cisteaminom koji koristite i/ili savjet svog dermatologa. Jaimie napominje da, bez obzira na to kako koristite cisteamin, "treba se pridržavati zaštite od sunca kako biste postigli maksimalne rezultate."

"Kada dodate cisteamin u svoj režim njege kože, moja je preporuka da počnete polako i da ne miješate druge aktivne sastojke s njim da biste bili sigurni da ga vaša koža podnosi, što bi trebala", kaže. "Tada možete dodati posvjetljivače kože i/ili antioksidanse, kao što su vitamin C i fitinska kiselina. Također bih izbjegao korištenje hidrokinona s ovim, jer bi cisteamin trebao djelovati jednako dobro ili bolje, tako da nema potrebe za udvostručenjem."

Najbolje sandale na visoku petu za sezonu vjenčanja i ljetnih partyja:

FOTO: Zara Kožne sandale s visokom petom 49,95 EUR FOTO: Zara Kožne sandale s potpeticom i na vezanje 35,95 EUR FOTO: Zara Sandale s potpeticom i lancem s apliciranim štrasom 59,95 EUR FOTO: Zara Sandale s potpeticom i zakovicama 49,95 EUR FOTO: Zara Sandale s remenčićima i blok potpeticom 35,95 EUR FOTO: Zara Kožne sandale sa širokom potpeticom 29,95 EUR FOTO: Zara Prozirne sandale s potpeticom 29,95 EUR FOTO: Zara Sandale s blok petom 17,99 EUR FOTO: Zara Sandale s potpeticom i remenčićima 39,95 EUR FOTO: Zara Sandale na visoku petu sa perjem 55,95 EUR FOTO: Zara Sandale od vinila sa širokom potpeticom 19,99 EUR FOTO: Zara Sandale s remenčIćima s potpeticom 29,95 EUR FOTO: Zara Kožne sandale s visokom potpeticom i ukrasnim lancem 49,95 EUR FOTO: Zara Vinilne sandale s visokom potpetiom 39,95 EUR FOTO: Zara Metalik kožne sandale na visoku petu 59,95 EUR

Efektan kaput glavna je zvijezda stajlinga: 'Volim kombinacije sportskog sa nečim elegantnim'
Modna ideja koju prepisujemo ovih dana: Čizme i traper na traper spoj su koji ne prolazi nezamijećeno
Kako se riješiti podočnjaka na jednostavan način, prema savjetima dermatologa

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".