Četiri frizure s kojima nikad neće pogriješiti ako ih zatražite u frizerskom salonu

Frizeri kažu kako su to frizure koje rado biraju trendseterice i, kako ih Glamour opisuje, "frizure koje cool cure uvijek traže u frizerskom salonu".
Vidi originalni članak

Trendovi su super, no, složit ćemo se, nema do klasike, pogotovo u beauty svijetu kad je riječ o frizurama. Iako povremeno volimo isprobati novu tehniku bojanja kose, ošišati šiške koji možda i nisu naš "đir" ili dati priliku nekoj malo drugačijoj nijansi, rado se vraćamo klasicima koji u svijetu frizura imaju kultni status i s njima baš nikad nećete pogriješiti.

Frizeri kažu kako su to frizure koje rado biraju trendseterice i, kako ih Glamour opisuje, "frizure koje cool cure uvijek traže u frizerskom salonu". 

Valoviti bob

Još i prije pandemije koronavirusa i proljetne karantene koju je donijela, vidjeli smo da dolazi do povratka prirodnih tekstura kad je riječ o frizurama, a nemogućnost odlaska u frizerski salon, to je samo pojačao. Društvene mreže pune su profila u kojima cure eksperimentiraju sa svojom prirodnom kosom i traže načine s kojima će ona zasjati u najboljem svjetlu. Upravo to i traže klijenti kad dođu u salon, a frizeri kažu kako to i nije velika novost jer su česti zahtjevi u kojima se traži volumen, valovite šiške ili slojevito šišana kosa koja će "pojačati" volumen. Upravo je to "uskočio" valobiti bob koji je jednostavan za održavanje, a dužinom do brade lijepo uokviruje lice. 

Moderni "shag"

Još jedan odabir za koji se stručnjaci slažu da je vječni klasik je tzv. "shag", ali u modernoj verziji. Doslovno prevedeno, shag znači čupavo, a frizeri je opisuju kao još jedan ovogodišnji hit. Ova je frizura kultni status zaradila jednostavnim održavanjem koji daje maksimalan wow-efekt. Lako ju je stilizirati jer kosu čak nije potrebno ni sušiti, a ako želite nešto stiliziraniju verziju, uvijek se možete poigrati s četkom i sušilom za kosu. Posebno dobro izgleda u kombinaciji s pramenovima, a ako želite malo odvažniju frizuru, možete se inspirirati verzijom iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća u kojoj su gornji slojevi jako kratko ošišani, a "stapaju" se s dužim pramenovima, što rezultira bogatom teksturom.

Dugačka kosa

Iako su prošla i ova godina bile u znaku bob i lob frizure, sve se veći naglasak stavlja na dugačku kosu, a posebno su efektne bajkovite dugačke kose kakvu je isfurala i Kim Kardashian. Riječ je jednostavnoj frizuri kod koje je ključno izbjegavati pretjeranu uglađenost. Također, kod dugačke je kose jako bitno održavanje jer kosa mora biti njegovana pa ne smije doći do ispucanih vrhova. Ekstremna duljina kose je ono što čini ovaj stil toliko posebnim. 

Šiške kakve su se nosile sedamdesetih

S dolaskom hladne sezone, sve je više zahtjeva za šiškama, a posebno su popularne guste šiške kakve su se nosile u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Pune, guste šiške mogu biti strogo definirane ili se nositi na strani, odnosno u stilu popularnih curtaing bangs, odnosno "zavjese-šiške". Ako vam je šišanje klasičnih šiški preradikalan protez, raumislite o šiškama koje sežu do brade jer se na takav stil jednostavnije naviknuti, barem za početak. Također, šiške su genijalan odabir za zimu jer izgledaju jako chic kad proviruju ispod beretke, kape ili šešira. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".