Četiri blagodati avokada za našu kožu i kosu

Osim u kuhinji, iskoristite ovu namirnicu i u kupaonici!
Vidi originalni članak

U jedno smo sigurni - avokado je sjajan saveznik u kuhinji, bez obzira radi li se o doručku ili zanimljivom umaku. Ipak, osim kao ukusna namirnica, može poslužiti i odličan pomagač u kupaonici prilikom brige o kosi i koži! 

Za čišćenje lica 

Piling je definitivno najbolji tretman pomoću kojeg se odstranjuju odumrle stanice kože. Ukoliko želite da taj proces bude još učinkovitiji, pomiješajte sredstvo kojim radite piling s avokadom te ga kružnim pokretima utrljajte u kožu. Ona će biti glađa, mekša i sjajnija!

Protiv isušivanja kose

Naša se kosa isušuje na svakodnevno pa je potrebno koristiti proizvode koji će doprinijeti njezinoj hidratizaciji. Pritom je najbolje koristiti one proizvode koji u sebi imaju ulje avokada uz dodatak shea maslaca!

Za sjajniju kožu

Najbolja maska za lice upravo je - avokado. Pola avokada usitnice i izmiksajte, ravnomjerno nanesite po licu te ostavite da stoji 10 minuta. Tamne će se mrlje smanjiti, a koža će biti hidratizirana jer je avokado sjajan izvor vitamina C.

Za nahranjenu kožu

Osim vitamina C, avokado je bogat vitaminima A, E i K, a upravo su oni zaslužni za zaštitu kože od štetnih utjecaja iz okoliša. Masti iz avokada zaslužne su za mladenački i lijep izgled kože! Ipak, kao i sa svakim masnoćama, ni s ovim ne treba pretjerivati!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".