Čarobni šamponi već od tridesetak kuna koji su najbolji prijatelj plave kose jer pomažu očuvati njezinu boju i sjaj

Plavoj kosi najveći problem stvara tzv. "žutilo" u kosi, odnosno činjenica da boja s vremenom poprimi žute nijanse, ako se ne njeguje ispravno
Vidi originalni članak

Ako bojate kosu u plavo ili samo imate plave pramenove, zasigurno znate kako održavanje takve boje kose nije nimalo jednostavan zadatak. Najveći problem stvara tzv. "žutilo" u kosi, odnosno činjenica da boja s vremenom poprimi žute nijanse, ako se ne njeguje ispravno. S druge strane, ni česti odlasci u frizerski salon na bojanje nisu uvijek preporučljivi kako kosa ne bi postala lomljiva ili preslaba. Upravo tu uskače ljubičasti šampon, beauty proizvod za kojeg kažu da je najbolji saveznik plave kose.

Žuta se nijansa najčešće stvara ako ste radili pramenove ili balayage, pogotovo ako prirodno imate nešto tamniju, primjerice smeđu kosu. Prema pisanju Glamoura, to se događa ako ste posvijetlili kosu za nekoliko tonova jer se melanin iz, inače prirodno tamnije kose, počne "vraćati". S obzirom na to da je plava kosa prilično porozna, promjenu mogu primijetiti i osobe koje prirodno imaju plavu kosu. Srećom, s pravom rutinom njege kose možete se pobrinuti da boja ostaje svježa i u prekrasnoj nijansi, a u tome će definitivno pomoći ljubičasti šampon za pranje kose. 

Četke za kosu imaju rok trajanja, možda je vrijeme da ih promijenite!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zašto ljubičasti? Najjednostavnije rečeno, takvi šamponi sadrže ultraljubičaste pigmente koji "brišu" žutilo iz kose pa se upravo oni koristi kako bi se tonovi neutralizirali i vratila željena nijansa. Čest problem koji se javlja kod ljubičastih šampona je isušivanje kose pa je vrlo bitno odabrati one proizvode koji, osim što će neutralizirati žutilo, kosi podariti hidrataciju, mekoću i sjaj.  

Prema savjetu stručnjaka, ne treba pri svakom pranju kose koristiti i ljubičasti šampon, već je dovoljno tek jednom u tjedan dana, a ponekad čak i rjeđe. Oko odabira šampona, kao i učestalosti pranja, najbolje se posavjetovati s frizerom koji će dati najbolji savjet, s obzirom na to da poznaje vašu kosu, ali i preporučiti odlične proizvode koji će je spriječiti od isušivanja. 

Na društvenim mrežama definitivno je najpopularniji ljubičasti šampon s L'Orealovim potpisom. Riječ je o Paris Elseve Color-Vive ljubičastom šamponu čija je cijena tridesetak kuna, ovisno o drogeriji ili web shopu. Primjerice, u dm-u je za njega potrebno izdvojiti 32,90 kn, dok je na Notinu nekoliko kuna skuplja. Navedeni iznos vrijedi za količinu od 200 ml. 

Osim L'Orealovog, mnoge žene hvale i ljubičasti šampon s potpisom brenda La Croa. U dm-u, kao i na službenim La Croa stranicama, njegova je cijena 39,90 kn, koliko je potrebno izdvojiti za bočicu od 300 ml. 

Ako se odmaknemo od drogerijskih brendova, izrazito popularan je Kérastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Shampoo. Njegova je cijena na Look Fantasticu 19,95 funti, odnosno nešto više od 170 kn na 250 ml. 

Kako je učiteljica zasjenila bivšeg modela? Za razliku od Melanije, Jill Biden donosi neku sasvim novu energiju u Bijelu kuću
Modno osviješteni i na minusima: Liječnički par sa špice otkrio da se gotovo uvijek usklađuju kada izlaze
Albinin look dobio je nagradu za najbolji na Dori, frizer kaže: 'Samo za frizuru trebalo nam je šest sati'
Odvjetnica koja nas svaki put oduševi svojim outfitima: Nosi čizme koje cure obožavaju, a haljinu joj je sašila mama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".