Čak i ako niste fan cvjetnih mirisa, među ovim parfemima biste mogli pronaći svog favorita za proljeće

Floralne parfeme prati reputacija ženstvenih i nježnih, no suvremeni mirisi pokazuju da ne mora nužno biti tako, već cvjetni elementi mogu biti "drski" i snažni
Vidi originalni članak

Cvjetni mirisi nisu rezervirani samo za proljeće, nego nas prate kroz cijelu godinu, no s toplom sezonom nekako dođu u prvi plan. S obzirom na to da su raznolikost i vrste cvijeća beskrajne, to znači da postoji i savršena cvjetna nota za svakog od nas, ona koja će odgovarati našem karakteru. 

Floralne parfeme prati reputacija ženstvenih i nježnih, no suvremeni mirisi pokazuju da ne mora nužno biti tako, već cvjetni elementi mogu biti "drski" i snažni. Moderni mirisi, piše Glamour, pomažu promijeniti viziju cvjetnih parfema kakvu imamo pa se kombinira s notama kože, ličija i pačulija, što parfemima daje sasvim novu osobnost. 

U nastavku donosimo listu mirisa u kojima možete uživati cijelog proljeća, ali i u ostatku godine, a odmak su od tipičnih floralnih nota na koje smo navikli. 

Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Zabavan, bezbrižan i lagan, parfemska ikona koja nudi mješavinu bobičastog voća, bijelog cvijeća i sandalovine. Ovaj cvjetni parfem nije presladak, a opisuju ga kao radost u bočici, miris koji podsjeća na proljeće, sunce i druženja zahvaljujući cvjetnim, svježim i slatkim notama. 

Narciso Rodrigues Musc Noir Rose Eau de Parfum

Kažu kako ovaj miris ima senzualni karakter, nonšalantan je i zrači toplinom. Sadrži note antilopa i mošusa koji pružaju senzualnost, dok vanilija daje raskoš. Parfem je postojan pa možete biti sigurni da će vas pratiti cijeli dan. 

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Chanelov hit sladak je i svjež, a istovremeno kremast. Spaja jasmin, ružu, jantar i cedar s malom dozom grejpa, no vrlo je nježan jer su pojedinačne note sasvim lagane, gotovo pa neprimjetne, a istovremeno doprinose ukupnom wow-dojmu. 

Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Le Labov miris je jedan od onih niche mirisa kojeg mnogi žele u svojoj kolekciji. Sastojci su pažljivo odabrati u ručno formulirani, a u parfemu se spaja ruža s oštrim začinima koji daju toplinu i suptilnu žilavost. 

Tom Ford Velvet Orchid Eau de Parfum

Snažan, ali i intiman, u ovom se mirisu miješaju slatka orhideja, latice ruža i heliotropa, u kombinaciji s medom i rumom. Kožni labdanum i maglovita smirna parfemu daju smokey efekt, dok vanilija pruža kremasti karakter. 

Jo Malone London Tuberose Angelica Cologne

Tuberoza daje opojan bijeli cvjetni miris, dok anđelika i jantar daju ravnotežu svojom toplinom. Miris je senzualan, ali nije pretjeran i jedan je od onih za koje kažu da podiže raspoloženje kad se nosi. 

Gucci Bloom Eau de Parfum

Pristupačniji, sočan i potpuno prozračan, Guccijev hit oličenje je lijepog, proljetnog cvijeća. Bijeli cvjetovi izvrsno funkcioniraju bez obzira na godišnje doba, a do izražaja dolaze u toploj sezoni, s proljetnim i ljetnim vremenom. Sladak je, uz dodatak kremastih nota. 

Maison Francis Kurkdijian L’Eau A La Rose Eau de Toilette

Opisuju ga kao miris rosne ruže koji je raskošan, no u isto vrijeme i mekan. Naglašene su note ruže, a pojavljuju se i note kruške te mošusa. Sladak je, svjež i mladenački, a i dalje jako elegantan. 

Chloe Nomade Eau de Toilette

Obožavateljice originalnog mirisa Chloe Nomade voljet će i ovu laganu verziju. Svilenkaste latice frezije miješaju se s hrastovom mahovinom, a tu je i dodatak sočnog ličija koji donosi dašak osvježenja. 

Miss Dior Eau de Parfum

Slatko, chic i malo sofisticiranije, miris je jedan od onih koji nas prati godinama jer mu se uvijek rado vraćamo. Donosi cijeli buket cvijeća, note božura, ruže i đurđica, uz elemente zrna tonke, vanilije i sandalovine. 

Zagrebački Seks i grad: Četiri divne prijateljice prošetale gradom u odličnim izdanjima

Stručnjakinje iz zagrebačkih frizerskih salona najavljuju najveće trendove u kosi za novu sezonu

Kombinaciji prekrasne prevoditeljice ne možemo pronaći manu: 'Ne bih nosila crocsice, prekratke hlačice...'

Serum od četrdesetak kuna koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".