Brijanje i nas barbere najviše opušta, a za muškarce je uz tople ručnike i ulja kao pravi spa

Salon vodi Marko Šimunović, čija je specijalnost očuvanje muških vintage frizura prošlog stoljeća, odnosno frizura iz razdoblja od 1910-ih do 1960-ih godina.
Vidi originalni članak

Vintage brijačnica Polyboy Barbershop privlači mušterije koji vole razne vintage frizure svojom klasičnom atmosferom i starim pristupom šišanju.

Prvotno nazvan Polypus, ovaj barber shop otvoren je prije 11 godina sklopu već postojećeg piercing studija Octopus u Gundulićevoj, ali sada se nalazi pod novim imenom u Savskoj.

Salon vodi slavonski frizer Marko Šimunović, koji je karijeru započeo u Slavonskom Brodu 2003. godine. Nakon preseljenja u Zagreb, radio je u salonima poput Mile, ZGAT-a, Frizeraja...

Vlasnik brijačnice Marko otkrio nam je kako su njihova specijalnost očuvanje muških vintage frizura prošlog stoljeća, odnosno frizura iz razdoblja od 1910-ih do 1960-ih godina.

– Sam taj trend koji je krenuo prije 8, 9 godina i taj rock'n'roll stil te mješavina rocka i punka, to sam ja. I to me potaknulo da se maknem od žena i krenem raditi samo s muškima, iako oduvijek sam nekako u modi i volim mijenjati stvari i biti kreativan u svom šišanju – ispričao nam je Marko.

Ulazak u dućan je kao vraćanje nekoliko koraka u prošlost. Zidovi su ukrašeni starinskim fotografijama i memorabilijama, a dašak nostalgije ispunjava zrak. Antikne brijačke stolice i klasični brijači instrumenti prenose mušterije u jednostavnije vrijeme kada su brijačnice bile središte zajednice. Osjetit ćete dašak rock'n'rolla te samog vintage stila i opuštajuće atmosfere. 

U videu pogledajte što nam je Marko sve ispričao o radu u vintage brijačnici:

No, nije samo dekor ono što izdvaja Polyboy Barbershop od ostalih brijačnica. Brijači su vješti u tradicionalnim tehnikama brijanja, poput brijanja britvicom i preciznog šišanja, a svakoj mušteriji donose pravi spa tretman prilikom brijanja ili uređivanja.

– Nešto što nas kao barbere najviše odmara je brijanje. Brijanje je nešto što i sam muškarac kada dođe na brijanje ili uređivanje doživljava jedan, kako ja volim reć, spa za muškarce. Tu se igramo sa toplim ručnicima, ima kojekakvih ulja… Sve to jako lijepo miriše i opušta mušterije tako da je to brijanje nešto najelegantnije u samom procesu ovog posla – otkrio je.

Ipak, biti barber zahtjevan je posao, a pogotovo kada se radi o vintage frizurama. Naime, dečki iz ove brijačnice zadiru u velike različitosti oblikovanja kose, dok jako puno ljudi misli da je to jednostavan posao gdje "samo uzmeš mašinicu u ruke i u nekoliko minuta napraviš frizuru", kako sami kažu.

– U ovom poslu ima jako velike i duboke filozofije. Da biste uopće mogli doći i napraviti nekome, na njihov oblik glave i s njihovom strukturom kose, nešto što bi stvarno stajalo tom čovjeku, morate biti estetski otvoreni i poznavati modu. Ako vi niste sami po sebi toliko interesantni ili se ne brinete o sebi na takav način da imate neki svoj stil, da se volite ustati ujutro obrijati se, napraviti frizuru, njegovati bradu, to nećete moći prenijeti ni u sam posao – objasnio je.

Uz Marka Šimunovića kao vlasnika, Sašu Pupića kao njegovu desnu ruku te njihove vrijedne kolege, već nakon prvog posjeta poželjet ćete se ovdje uvijek vraćati.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".