Bojanje kose pomoću stakla

Inovacija u tehnikama bojanja dolazi nam iz New Yorka, a osim neočekivano prekrasnih rezultata, i vrijeme cijelog procesa bojanja je znatno kraće.
Vidi originalni članak

Chiala Marvici, stilistica za kosu i koloristica za brand Redken, razvila je novu tehniku bojanja kose na staklu koja će, vjerujemo,  već uobičajene metode, kao što su flamboyage i bojanje pomoću folije, potisnuti u drugi plan. Na komad pleksiglasa se nanose različite nijanse boje, a nakon što se kreira željeni uzorak, dio po dio kose se prislanja  na staklo na koji se boja preslikava čiji su efekt u konačnici prirodni višedimenzionalni slojevi bogati bojom. Marvici je na ovu ideju došla u snu u kojemu je sanjala raznobojnu sliku koju je dobila na poklon od prijatelja te je  pomislila kako bi sve te slojeve boje bilo zanimljivo vidjeti na kosi. Svoju ideju isprobavala je i razvijala neko vrijeme te ju je upravo zbog načina primjene nazvala hand pressed colour.

Ono što izdvaja ovu tehniku od ostalih, osim neobične metode „slikanja“ po staklu, svakako je i vremenska komponenta koja će obradovati svaku zaljubljenicu u pramenove i različite nijanse boje u kosi. Naime, za bojanje hand pressed colour tehnikom potrebno je znatno manje vremena nego bojanje ostalim tehnikama. Naravno, to ovisi o dužini kose kao i efektu koji se želi postići, a Chiala Marvici je na svom Instagram profilu prezentirala zlatnoplave pramenove na dugoj kosi za koje je trebalo samo 15 minuta nanošenja. Ova stilistica za kosu trenutno u New Yorku poučava salone za stiliziranje tehniku nanošenja boje pomoću stakla, no ne sumnjamo da će ovaj trend ubrzo zahvatiti i cijeli svijet.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".