Bob zbog kojeg ćete zaboraviti valove u kosi: Kažu da ćemo ga ove godine svuda viđati, donosimo sve što trebate znati prije šišanja

Bob s uvijenim vrhovima među prvima je pokazala Selena Gomez, a ima glamurozan i svečan prizvuk
Vidi originalni članak

Selena Gomez ovog je tjedna na Instagramu pokazala novu bob frizuru, tzv. soft curve bob za kojeg frizeri kažu da ćemo ga u ovoj godini viđati posvuda. Sam rez ovog boba je, piše Glamour, besprijekoran. A-linija prati konturu čeljusti i naglašava je, a "mekano" zaobljenje stvara volumen te frizura djeluje moderno i cool

Prednost ovakvog boba je što se već kod šišanja napravi teži dio posla pa nećete imati problema sa stiliziranjem jer će oblik boba napraviti svoje. Na dane kad posebnu pozornost želite pridodati stylingu, oduševit ćete se kako je ovaj bob svestran pa će lagani valovi koji su obilježili posljednjih nekoliko sezona, pasti u drugi plan. Ovaj bob izgleda elegantno, glamurozno i ima sjajan finish, što ga čini odličnim odabirom za svečanije prigode. 

Nova godina često je i u znaku nove frizure, a ako razmišljate o nekom drastičnijem rezu, dobro je prvo razmisliti pa na jedno mjesto stavljamo sve što trebate stati o bobu.

Oblik lica

Kako smo pisali i ranije, long bob rezerviran je za okruglo lice, a super-kratak bob super je izbor za osobe sa srcolikim oblikom lica jer naglašava čeljust i jagodice. Za četvrtasto lice idealan je bob dužine ispod čeljusti, a osobe ovalnog lica prave su sretnice jer im pristaje sve.

Vrat

Na vrat ne obraćamo pozornost prilikom izbora frizure, no igra veliku ulogu. Osobe s dužim vratom mogu birati duljinu boba, no što je vrat kraći, bob mora biti klasičniji da ne bi došlo do njegovog vizualnog skraćivanja pa duljina ne bi trebala ići preko čeljusne kosti. 

Gustoća kose

Ako imate gustu kosu, pripazite kako ne biste postigli kontra-efekt pa je bolje odabrati dužu verziju. Kraći bob super će pristajati osobama s tankom i ravnom kosom, a pritom je važno da on bude ravno odrezan jer stepenasto može djelovati zastarjelo. 

Frizura koju možete isprobati ako želite promjenu, a niste spremni za drastičan rez

Simpatičnoj studentici super stoje traperice koje su u prošloj godini bile među najtraženijima

Kosa vam je nezdrava i beživotna? Ovo su četiri najčešća uzročnika problema, a vjerojatno ste im izloženi svaki dan

Fen-frizura iz devedesetih sada dolazi u novom, još boljem izdanju i kombinira dva najveća ovogodišnja trenda u kosi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".