Bob koji je hit jer se lako stilizira i izgleda cool: Voljet ćete ga jer za stiliziranje trebate samo fen s difuzorom i sprej

Slojevi i razdjeljak po strani dodaju volumen kosi i olakšavaju njezino stiliziranje jer je dovoljno dodati proizvod za teksturu i isfenirati kosu.
Vidi originalni članak

feedovima na društvenim mrežama sigurno ste već primijetili bob za kojeg kažu da dominira ljetnom sezonom. Nazvan je "moderan Diana bob", odnosno prepoznatljiv look princeze Diane sada dolazi u modernijoj varijanti.

Princezu su stil i frizura učinili modnom ikonom tog vremena, a i godinama kasnije, milenijalci i generacija Z rado se prisjećaju njezinih najboljih modnih trenutaka i iz njih crpe inspiraciju. Modni su primjer biciklističke hlačice, a primjer iz svijeta ljepote njezin bob koji sad dolazi u modernijoj varijanti, piše Glamour

- Diana je oduvijek bila ikona stila, a bob nikad ne izlazi iz mode. Uvijek je birala bob, nekad je on bio tik iznad jagodica, a nekad je birala dužu varijantu straga. Međutim, ono što je uvijek dolazilo do izražaja su bočni razdjeljak, voluminoznost te slojevi i slojevi unutar kose - pojašnjavaju stručnjaci za Glamour. Budući da je ove godine sve u znaku platinastog jubileja kraljice Elizabete II., a svijetom frizura dominiraju voluminozni krojevi poput shaga i razbarušenog boba, ne čudi što je moderna inačica Dianine frizure apsolutni hit.

Ljepota ove frizure krije se u tome da, ako je dobro ošišana, nije zahtjevna za održavanje. Slojevi i razdjeljak po strani dodaju volumen kosi i olakšavaju njezino stiliziranje jer je dovoljno dodati proizvod za teksturu i isfenirati kosu. Ovakva frizura donosi i dozu svježine, prijeko potrebne za ljeto, a frizeri ističu i svestran karakter ove frizure. Ako vam dosadi razdjeljak po strani, možete se poigrati, a kosu možete i probati zalizati, što će izgledati jako chic.

Kod moderne varijante Dianinog boba ključan je rez, odnosno način šišanja. Dužina je kraća, a vrhovi kose nisu savršeno zaglađeni, nego pomalo razbarušeni. Bitno je, kažu frizeri, uložiti u dobar sprej za teksturu jer će oni kosi dati potrebnu razbarušenost. Osim sprejeva za teksturu, frizeri preporučuju feniranje s nastavcima za difuzor kako bi se istaknula prirodna dinamika kose. Sušite kosu na visokoj temperaturi i niskoj snazi, savjetuju frizeri, a kada procijenite da je kosa suha oko 85%, isključite sušilo za kosu i pustite je da se osuši na prirodan način. Za svečanije se prigode možete malo poigrati u stiliziranju pa kosu uviti peglom ili figarom kako biste u kosi stvorili mekane valove.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".