Bob frizure jedne su od najpopularnijih ove sezone, a evo što sve trebate znati prije šišanja

Bob frizure naglo su porasle u popularnosti zahvaljujući velikom broju slavnih osoba koje su odlučile isprobati ovaj kroj.
Vidi originalni članak

Od crvenog tepiha do društvenih mreža, bob frizura se pojavljuje posvuda. Svestrani kroj odgovara gotovo svakom tipu kose i obuhvaća šokantno širok izbor duljina i stilova. Razmišljate o tome da i sami napravite rez? Ovisno o vašem tipu kose i željenoj razini održavanja i stiliziranja, postoji nekoliko stvari o kojima biste trebali razmisliti prije nego što se ošišate. 

Bob frizure naglo su porasle u popularnosti zahvaljujući velikom broju slavnih osoba koje su odlučile isprobati ovaj kroj. Dvije zvijezde posebno su postale blisko povezane sa stilom: Zendaya i Hailey Bieber. Zendayina kosa pristaje uz nove voluminozne frizure koje smo vidjeli u trendu. To je frizura 90-oh, ali s modernom tehnikom nanošenja slojeva koja sprječava da kosa postane neugodan mjehurić koji se skuplja oko lica.

S druge strane, bob Hailey Bieber ima snažnu liniju, ali je dovoljno difuzna da dopusti prirodnoj, valovitoj teksturi da dođe do izražaja, a da pri dnu ne izgleda previše glomazno. To je izvrstan izgled za one koji traže skrojen i udoban izgled.

Dok vam inspo slavnih zasigurno može pomoći u odabiru bob stila i izradi cjelokupne vizije, obično nije moguće ili idealno savršeno kopirati tuđi kroj. Konačni rezultat ovise o tome što je moguće s vašim tipom kose i što najbolje odgovara vašem životnom stilu.

Ravna kosa često je najbolja kao bob jedne dužine. Slojevito ošišana frizura može učiniti da izgleda isprekidano jer vrhovi nisu prirodno kosi. Ako je vaša kosa ravna i fina, vjerojatno ćete htjeti duži bob. Tada možete imati kosu malo raspuštenu kako biste joj dali dodatnu oštrinu, ili možete dodati šiške u obliku zavjesa. Slojeviti bob na finoj, ravnoj kosi može izgledati malo slabije, pa ako sve bude jedna dužina, vaša će kosa biti gušća i voluminoznija.

Ako imate kovrčavu kosu, imate mnoštvo opcija kada je u pitanju bob. Koji god oblik šišate na kovrčavu kosu, to se više vidi nego na ravnoj kosi. Ovisno o obliku koji želite i volumenu s kojim radite, imajte na umu nekoliko ključnih stvari. Ako dodate zaobljene slojeve, bob će izgledati zaobljenije. Ako ošišate kovrčavu kosu na jednu duljinu, sjedit će poput trokuta. Dakle, za kovrčavu kosu, to stvarno ovisi o tome koliko veliku kosu želite imati. Što je više slojeva, to će vaša kosa biti veća i zaobljenija.

Onima s gustom kosom lako je napraviti bob frizure jer se ne moraju brinuti hoće li izgledati previše fino ili ravno. Uz to, održavanje će ovdje biti ključno i možda ćete morati smanjiti teret. Neki ljudi s gustom kosom dobit će pomalo neočekivani trokut, što je jako cool ako tražite trokutastu kosu, ali ako tražite nešto jednostavnije, pokušajte s slojevima ili uklanjanjem težine kako biste ga postavili onako kako želite na dnu. Oni s iznimno gustom kosom ponekad rade undercut, gdje briju ili šišaju vrlo kratko ispod zatiljne kosti, ili čak sa strane, kako bi uklonili masu i ošišali bob.

Divne sestre Matea i Nina: 'Često razmjenjujemo garderobu i dogovaramo se što ćemo kupiti'
Moćan sastojak za kojeg trebate znati ako želite mekšu, zaglađeniju i zdraviju kožu
'Danas sam odabrala business-casual kombinaciju, a od muža posudila kravatu i košulju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".