bio&bio: inovativna ambalaža protiv zagađenja plastikom

bio&bio trgovine, u suradnji s danskim partnerima iz tvrtke Urtekram našem tržištu predstavile su prvu kozmetičku liniju u ambalaži od šećerne trske – Green MatchaAntipollution!
Vidi originalni članak

Urtekram, jedan od najpopularnijih brandova organske kozmetike, nam donosi  prvu liniju proizvoda za njegu tijela u eko pakiranju iz biljnih izvora.  „Mi u Urtekramu prema okolišu pristupamo oprezno i odgovorno. Naš sveobuhvatan i odgovoran pristup uključuje sve - od proizvodnje do odvajanja otpada“ –naglasila je Sofia Ganer, brand menadžerica Urtekrama. Obrnuti efekt staklenika Pakiranja iz biljnih izvora, koje Urtekram koristi,  se proizvode od ostataka šećerne trske nastalih u proizvodnji hrane. Prednost u korištenju šećerne trske je to što navedena predstavlja u potpunosti obnovljiv izvor koji apsorbira CO2 iz atmosfere. 

Poslije berbe se sok se cijedi iz šećerne trske, a ostatak, čvrsta tvar koja se ne može iskoristiti za proizvodnju šećera, iskoristiv je za proizvodnju alkohola. Taj je alkohol prvi korak u proizvodnji „biljnih“ pakiranja. Na taj način ne samo da se koriste obnovljivi izvori, nego se iskorištavaju otpaci nastali u proizvodnji. Umjesto ispuštanja CO2 koji šteti okolišu, šećerna trska pridonosi smanjenju količine CO2 u zraku. To se zove obrnuti efekt staklenika.

Manje plastike – svaki dan

"Ove godine smo si zadali cilj da znatno smanjimo korištenje plastike u našim trgovinama, posebno jednokratne i sretni smo što već imamo odlične rezultate. Cjelovit pristup održivom poslovanju je od početka u našem kôdu te biramo partnere koji su istom posvećeni. Urtekram je jedan od naših prvih partnera s kojim surađujemo više od 15 godina upravo zbog njihove filozofije i posvećenosti održivosti, stoga smo se rado  odazvali njihovoj inicijativi i novu Green Matcha liniju predstavili u bio&bio trgovinama", izjavila je povodom launcha vlasnica bio&bio trgovina, Jadranka Boban Pejić.

Nadahnuto japanskom ceremonijom

Nadahnuta tradicionalnom japanskom ceremonijom pijenja čaja, URTEKRAM® GREEN MATCHA – proizvodna linija sredstava za njegu tijela proizvedena je prema jedinstvenoj formuli koja kombinira ekstrakt japanske zelene matche te ekstrakt mikroalgi sa snažnim pročišćavajućim djelovanjem, i omogućava prirodno balansiranje kože. Prirodni su miris nadahnuti listovima japanske zelene matche, japanskog yuzua i ružičastoga grejpa, a boje pripravaka su umirujuće zelene. URTEKRAM® GREEN MATCHA proizvodna linija uključuje nekoliko posve novih proizvoda – piling za celulit, ulje za celulit i njegu za kosu usmjerenu protiv štetnih zagađivača iz zraka.

Istaknuto organski Još od njihova osnutka 1972. godine, tvrtka Urtekram posvećena je organskoj proizvodnji. Svi Urtekramovi proizvodi za njegu tijela certificirani su kao organski prema COSMOS standardu, što znači da su proizvedeni bez parabena, sintetskih konzervansa i silikona. Osim toga, proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama, a svi su sastojci pažljivo odabrani i 100% prirodni. Novu Urtekram liniju Green Matcha potražite u bio&bio trgovinama.

Šampon s matchom za sve tipove kose 250ml, 49,90 kn (bio&bio trgovine)

Urtekram šampon matchaza sve tipove kose pomaže nježno, ali dubinski ukloniti nečistoću, višak masnoća, ostatke proizvoda za oblikovanje kose te ostale znakove štetnih vanjskih utjecaja. Ova snažna formula sadrži japansku zelenu matchu bogatu antioksidansima, hijaluronsku kiselinu te ekstrakte mikroalgi koje su poznate kao snažni čistači - bez sintetičkih boja i mirisa, plastifikatora, mineralnih ulja, naftnih derivata i silikona.

Gel za tuširanje s matchom, 47,90 kn (bio&bio trgovine)

Energizirajući gel za tuširanje za sve tipove kože pruža koži svilenkasto meki osjećaj. Ova snažna formula sadrži japansku zelenu matchu bogatu antioksidansima, heksapeptide te ekstrakte mikroalgi koje su poznati čistači i pomaže pri ravnoteži i zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja.

Piling za tretman celulita s matchom 150ml, 55,90 kn (bio&bio trgovine)

Ova snažnaformula sadrži ekstrakte ljute papričice za energiziranje i uklanjanje mrtvih stanica kože. Antioksidansi japanske zelene matche i ekstrakti mikroalgi, poznatih čistača, pomažu pri zaštiti kože od štetnih vanjskihutjecaja.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".