Bez maske nigdje! Donosimo savjete s kojima ćete ublažiti pojavu crvenila i prištića nakon nošenja maske

Zaštitna maska dio je naše svakodnevice na koju se jednostavno trebamo naviknuti. Crvenilo i prištići mogu biti popratna pojava, no i za to postoji rješenje, kažu stručnjaci!
Vidi originalni članak

Zaštitna maska za lice postala je neizostavan dio naše svakodnevice. Iako nisu najugodnije na licu, iznimno je bitno držati se epidemioloških mjera i nositi ih prema pravilima. Problem je što zatvaraju lice pa mogu izazvati probleme na koži poput crvenila i prištića. Ipak, nije riječ o neriješivom problemu pa su dermatolozi za Byrdie savjetovali kako barem djelomično spriječiti pojavu sitnih nepravilnosti na licu ili ublažiti postojeći problem.

Prištići i akne se mogu pojaviti na dijelu gdje se nosi maska jer je lice "zatvoreno", a vlažna podloga idealna je za razvijanje bakterija pa pojava prištića nije rijetka, osobito kod onih koji uz maske nose i nešto teži make up komodenog sastava. Iz tog razloga, najbolje je izbjegavati teške pudere, kao i sve proizvode koji bi mogli zatvoriti akne i napraviti potencijalni problem na koži.

Prvi je korak nježno čišćenje lica kako bi se spriječila iritacija lica, a dermatolozi savjetuju i čistače za lice na bazi kiseline kako bi se pore dubinski očistile od bakterija. Stručnjaci su za Byrdie predložili čistač s alfa ili beta hidroksi-kiselinama, poput glikolne ili salicilne, koje su dobre za akne.

Nadalje, da bi se spriječili prištići i crvenilo, najbolje je očistiti područje na kojem se nalazi maska nekoliko puta dnevno, a u tome će pomoći nježni, antibakterijski toner kojeg je najbolje nanijeti na blazinicu i prijeći preko područja na licu gdje se nalazi maska jednom do dvaput dnevno.

Nakon čišćenja lica, dolazi red na hidrataciju, a treba birati proizvode koji će koži pomoći da ostane čvrsta i elastična uslijed čestog pranja i čišćenja lica. Naravno, ne zaboravite i na kremu sa zaštitnim faktorom koja ne nezaobilazna tijekom cijele godine, a osobito u ljetnim danima. 

Serum je must have proizvod u kozmetičkoj torbici i neizostavan dio beauty rutine:

Serum za zrelu kožu Vichy Neovadiol, ljekarne, 30 ml 270 kn Kiehl’s Vital SkinStrenghtening Super Serum, Kiehl’s, 30ml 405 kn Pčelarstvo Radošević 10 HDA Royal serum, ljekarne, 30ml 469 kn Nivea Hyaluron Cellular Filler serum esencija, drogerije, 30 ml, 134,90 kn Niod Copper Amino Isolate Serum 2:1, Top.hr, 15 ml 540 kn La Roche Posay Pure Vitamin C10, ljekarne, 30 ml, 266 kn Vitamin C serum Kylie Skin by Kylie Jenner, douglas.hr, 20 ml 265 kn Hangover Good In Bed Serum Too Faced, douglas.hr 29 ml 269 kn Avene Hydrance Intense rehidrirajući serum, ljekarne, 30 ml 203 kn

Stavite naglasak na oči! Ove vodootporne maske bit će vam najbolji saveznik u ljetnim danima:

TOO FACED Better Than Sex Waterproof Mascara The Balm SCUBA Water Resistant Black Mascara Maybeline colossal big shot waterproof mascara MAC Extended Play gigablack waterproof lash mascara Maybeline Lash Sensational waterproof mascara L'Oréal Voluminous Lash Paradise Waterproof Mascara

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".