Bez kovrčanja, vlage i oštećenja: Evo kako održavati kosu sjajnom i zdravom tijekom toplijih mjeseci

Otkrijte tajne održavanja bujnih pramenova tijekom cijele sezone dok vam otkrivamo naše savjete o njezi kose tijekom vrućine.
Vidi originalni članak

Kako temperatura raste i ljeto se približava, vrijeme je da obnovite svoju rutinu njege kose kako biste osigurali da vaši pramenovi ostanu zdravi, živahni i zaštićeni od vrućine. Uz prave savjete i trikove, možete pobijediti izazove koji dolaze s ljetnom kosom i prigrliti prekrasne pramenove tijekom cijele sezone. Od zaštite od UV zraka do frizura otpornih na vlagu, donosimo vam nabolje savjete održavanje zadivljujuće kose tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Zaštitite svoje pramenove od UV zraka
Kao što štitimo kožu od štetnog izlaganja suncu, tako je i našoj kosi potrebna zaštita. Investirajte u proizvode za kosu s UV filtrima ili nosite elegantan šešir kako biste svoje pramenove zaštitili od štetnih sunčevih zraka. Uz to, razmislite o korištenju regeneratora koji se ne ispiraju ili seruma s ugrađenom UV zaštitom za dodatni sloj obrane.

Hidratizirajte
Ljetne vrućine i izloženost kloru i slanoj vodi mogu vašu kosu učiniti suhom i lomljivom. Hidratacija je ključna! Povećajte razinu vlažnosti svoje kose korištenjem dubinskih tretmana jednom tjedno. Potražite proizvode koji sadrže hidratantne sastojke poput arganovog ulja, shea maslaca ili aloe vere. Oni će obnoviti vlagu, vratiti sjaj i učiniti vašu kosu mekom i poslušnom.

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

Isprobajte zaštitne stilove
Pobijedite vrućinu i vlagu elegantnim zaštitnim frizurama. Pletenice, punđe i podignute frizure ne samo da štite kosu od vašeg lica i vrata, već je i štite od štetnog utjecaja sunca. Eksperimentirajte s različitim stilovima kao što su francuske pletenice, visoki repovi ili neuredne punđe kako biste svom ljetnom izgledu dodali dašak šarma.

Borite se protiv kovrčanja s proizvodima protiv vlage
Vlaga je neprijatelj glatke i zaglađene kose. Kako biste ukrotili kovrčavost i držali svoje pramenove pod kontrolom, uložite u proizvode za kosu protiv vlage. Potražite serume, kreme ili sprejeve posebno formulirane za borbu protiv kovrčanja i za zaštitu od vlage. Ovi proizvodi pomoći će vam da zadržite uglađeni izgled čak i u najtoplijim i najvlažnijim danima.

Smanjite zagrijavanje
Pretjerano toplinsko oblikovanje tijekom ljeta može dodatno oštetiti vašu kosu. Prigrlite prirodnu teksturu svoje kose i odlučite se za frizure bez topline kad god je to moguće. Sušenje na zraku, korištenje gumica za kosu ili gumica za kosu od mekane tkanine umjesto elastičnih traka i eksperimentiranje s valovima bez topline izvrsni su načini za smanjenje oštećenja od topline i održavanje zdrave kose.

Pranje kose
Znoj, višak masnoće i zagađivači iz okoliša mogu oštetiti vašu kosu tijekom ljeta. Kako bi vaše vlasište bilo zdravo, redovito perite kosu blagim šamponom kako biste uklonili nečistoće. Međutim, izbjegavajte pretjerano pranje jer ono može ukloniti eterična ulja i dovesti do suhoće. Uspostavite ravnotežu korištenjem laganog, pročišćavajućeg šampona za uklanjanje naslaga bez skidanja vlage.

Modno osviještenoj voditeljici lepršava haljina pristaje kao salivena: 'Ljeto je za njih idealno, najviše ih volim nositi'
Svaki put nas oduševi modnim izborom: Krade pozornost u hlačama koje se ne bi svatko odvažio kombinirati
Razmišljate o šiškama? Evo koji tip najbolje pristaje pojedinom obliku lica

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".