Beauty tutorial: zapad susreće istok

Oduševit će vas zanimljiv tutorial poznate vizažistice...
Vidi originalni članak

Lisa Eldridge, poznata vizažistica i globalni kreativni direktor Lancomea, na svom Youtube kanalu ima preko milijun i 400 000 pretplatnika. Nedavno je postavila zanimljiv video u kojem objašnjava razlike zapadnjačke i istočnjačke dekorativne kozmetike i načina na koji se šminkamo.

U videu Lisa objašnjava, i demonstrira na sebi, kako se šminkaju djevojke na zapadu i istoku svijeta i govori o percepciji ljepote u različitim kulturama. Na primjer, na zapadu je poželjno biti preplanuo jer se to smatra zdravijim izgledom, dok je na istoku to potpuno neprihvatljivo te svi žele izgledati vrlo blijedo. Kontutriranje tako gotovo da ni ne postoji u Japanu i Koreji, dok je u SAD-u i u Europi definiran izgled lica vrlo poželjan. Na istoku se vrlo cijeni preparativna kozmetika te zdrav, mladenački i svjež izgled kože - koriste se u velikoj mjeri cc i bb kreme te "cushion" podloge koje daju ujednačen ton licu, ispravljaju nepravilnosti no ne izgledaju umjetno... Više pogledajte u videu!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".