Beauty ljubiteljice, uživat ćete u ovom profilu! Liječnica sasvim iskreno recenzira preparativnu i dekorativnu kozmetiku

Miss recenzija profil je iza kojeg stoji liječnica koja se u beauty svijet zaljubila još u djetinjstvu - ljubav je s godinama samo rasla, zatim ju je spojila s kemijom, a rezultat hobija je Instagram-profil @miss.recenzija
Vidi originalni članak

Ako volite isprobavati nove beauty proizvode, "iščitavati" sastojke na poleđini pojedinog proizvoda i čitati tuđa iskustva, onda vam zasigurno nije promaknuo profil na Instagramu @miss.recenzija. Iza njega stoji doktorica koja želi ostati anonimna, no opisuje se kao "građanin svijeta, lutalica, wanderlust".

- Obožavam putovati i otkrivati nova mjesta, a također sam i obiteljski čovjek. Tek onda na red dolazi to da sam liječnica. Ne volim se gledati kroz prizmu toga, iako zauzima veliki dio mog života. Volim kozmetiku, životinje, glazbu, umjetnost i tehnologiju. 

Profil @miss.recenzija broji više gotovo 20 tisuća pratitelja, a sve je započelo jednog dana kad je na kavi s prijateljicama shvatila da zna puno o kozmetici, da isprobava puno proizvoda, ali i da dijeli savjete prijateljicama. 

- Moje im je mišljenje uvijek bilo bitno jer, kako kažu, uvijek im pomogne. Tad sam shvatila da bih voljela pomoći i drugima, a kako obožavam znanost, tako sa odlučila spojiti te dvije ljubavi i nastala je @miss.recenzija. Teško je voditi profil na kojem svakodnevno dobijem minimalno 30 poruka i raditi posao koji radim, ali trudim se dobro organizirati. Ponekad to znači minimalnu količinu sna, ali navikla sam na takav ritam, koliko kroz fakultet, toliko sad i kroz posao, priča nam naša sugovornica. 

Kaže kako je oduvijek voljela kozmetiku, isprobavanje i eksperimentiranje, a ljubav prema kozmetici dijeli sa sestrom pa su od malena uzimale mamine kozmetičke proizvode, ali i miješale različite sastojke.

 

- Kad sam upoznala kemiju, pojačala se ljubav prema kozmetici, a kad sam upoznala dermatologiju, dodatno se učvrstila. Fascinira me koncept funkcioniranja kože, koliko toga oprašta, a koliko i pamti, priča nam i objašnjava kako izgleda njezina dnevna i večernja beauty rutina:

- Dnevna se sastoji od pranja lica vodom ili cleanserom, ako sam noć prije stavila tretman na bazi silikona. Zatim stavljam serum vitamina C i neizostavan SPF. Navečer skidam šminku uljem, zatim perem lice cleanserom te dodajem željeni serum, a u zadnje vrijeme to je Q10 ili niacinamid. Za kraj nanesem hidratantnu kremu, a dvaput tjedno radim eksfolijaciju i stavljam masku. 

Kao favorite je izdvojila Olivalov mikroeksfolijant, Skintegrine Lunar i Atomic, Biodermin AKn matt 30, Afroditin Neuro Sensitive tonik, CeraVe Hydrating čistač lica... Kaže kako ima mnogo favorita, a dekorativni su Ivatherm Joviale puder, L’oreal True match puder, Kiko Milano Velvet passion matte lipstick, Pupa Made to last puder.

Najbolji beauty savjet koji je dobila definitivno je onaj "Izbjegavaj sunčanje i uvijek nosi SPF!", a proizvode za svoju beauty rutinu bira prema potrebama kože, ali i preporukama cura koje je prate:

- Primjerice, napišem post o nekom sastojku onda čitam komentare i njihove savjete vezano uz proizvode u kojima se taj sastojak nalazi i tako dobijem ideju. Ti mi savjeti dosta znače jer su to većinom zaljubljenice u kozmetiku pa vjerujem njihovim prosudbama. Kad mi brend ponudi proizvod na recenziju, volim sama odabrati proizvod na temelju sastava. Odaberem uglavnom proizvode za koje znam da bi interesirali većinu ljudi koji me prate na temelju poruka koje mi stižu u inbox i komentara ispod postova. Trudim se zadovoljiti i upite svojih pratitelja. Najveći interes je za SPF kreme, kao i kemijsku eksfolijaciju, a najveći favoriti među publikom su The Ordinary, CeraVe i Olival mikroeksfolijant za koji nije stiglo nijedno negativno mišljenje.

Reakcije publike su odlične, a na @miss.recenzija stvorena je pozitivna zajednica puna podrške. Naša sugovornica kaže da niti jednom nije vidjela napade ili komentare mržnje ispod postova, a to je posebno usrećuje. 

- Nadam se da će tako i ostati. Neizmjerno cijenim sve ljude koji me prate. Njihovo mi je mišljenje najvažnije i ne bih voljela iznevjeriti ih pa su mi zato autentičnost i iskrenost na prvom mjestu, zaključila je. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".