Beauty korektor: Emma Stone & Andrea Šušnjara

Na jednom primjeru možemo vidjeti da i poznati griješe...
Vidi originalni članak

Je li gore u svečanim situacijama pretjerati s make up-om ili na crvenom tepihu osvanuti u premlakoj verziji smokey eyes-a, zna Mihaela Dodić.

Emma Stone

Simpatična mlada holivudska glumica Emma Stone dobitnica je SAG awardsa za najbolju glumicu zahvaljujući svojoj ulozi u filmu La La Land te je isto tako nominirana za Oscar a u kategoriji najbolje ženske uloge. Nagradu Oscar željno očekuju svi ljubitelji filma, kao i ljubitelji visoke mode.

No vratimo se na SAG awards i make up gospođice Stone. Kad sam iz redakcije dobila njezinu fotografiju pomislila sam kako je to super. Emma mi je simpa i ljepuškasta i bit će mi jednostavno napisati pokoju rečenicu. Malo ću pisati o tome kako je lijepo njegovana, kako ovo, kako ono, a kad ono shvatila sam da nemam što pametno za napisati, a da se ne ponavljam koristeći pretenciozne epitete.

Zagledala sam se tako u tu fotografiju koja mi apsolutno ništa nije govorila, osim što sam uočila da joj se malo glossić preslikao preko ruba usana, a na očima joj je neka varijanta smokey eyes-a u zelenkastoj boji. Apsolutno bez inspiracije o tome što ću pisati, doslovce sam par sati sjedila i čekala da se tekst ispiše sam, što naravno nije te sam se bacila na Google u nadi da ću naići na neke zanimljive informacije o beauty ritualima ljepuškaste Emme.

I bingo naletim na članak u Harpers Bazaaru o beauty tajnama s crvenog tepiha. Jako sam se razveselila, misleći kako je make up artistica gospođice Emme, odala poneku "tajnu" te kako je spomenula poneki proizvod koji je koristila kreirajući make up za SAG awards.

Dakle, spomenula je da je inspirirna haljinom Alexander McQueena koju je Emma nosila na dodjeli. Haljina je na svojem donjem dijelu imala lopoče. Make up artistica obožava lopoče, obožava i Claude Moneta te njegov djelo, ulje na platnu "Lopoči". Odlučila se tako, kao hommage Monetu napraviti make up gospođici Emmi. Koristila je čitavu paletu zelenih sjenila, različitih tekstura, napomenula je.

Eto toliko o beauty tajnama make up artista slavnih, nadam se da će vam savjeti itekako pomoći. Mada, možda je ipak bitna inspiracija, a ne realizacija.

Andrea Šušnjara

„Dijamanti su ženini najbolji prijatelji“. U slučaju Andreje Šušnjare bas se i ne bi reklo, štoviše ispali su joj veliki neprijatelji po mojem skromnom mišljenju. Manje je više, krilatica je kojom se trebala voditi pri odabiru make up-a, obzirom na blještavilo kristala na svojoj „opravici“.

Crni smokey eyes i crvene usne definitivno nisu ispale dobitna kombinacija, dapače postignut je skroz kontra efekt. Pjevačica se mogla, ali na žalost nije odlučiti za puno sofisticiraniji, nježan glow make up, kojim bi postigla, svježinu, nježnost i putenost.

No dobro, možda ja i ne razumijem taj njezin koncept i ne bi baš puno zadirala u dubinu ove tematike. I Andrea je imala očigledno inspiraciju, ali lošu realizaciju.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".