Beauty intervju s Lanom Jurčević

Kažu da je ljepota u oku promatrača, pa smo Lanu Jurčević upitali što ona znači za nju. Sve što je drukčije, zanimljivo, ugodno oku, kaže pjevačica.
Vidi originalni članak

Za nju je ljepota relativan pojam, a šminkanje samo jedna od razonoda u životu. Iako je u dosadašnjoj karijeri Lana Jurčević promijenila više različitih izgleda (a čini nam se kako uvijek traži onaj savršeni), potpuno joj je jasno da šminka ne čini čovjeka. Katkada je šminka veliki pomagač, oslanjamo se na nju, no pjevačica je ipak smatra samo usputnom stvari.

Je li doista tako? Mnoge žene traže savršenu kremu za lice, boju za kosu, maskaru ili nešto četvrto, a znatiželjni da saznamo što Lana o tome misli, intervjuirali smo pjevačicu. Otkrila nam je neke svoje tajne make-upa.

Što je ljepota za vas?

Sve što je drukčije, interesantno, ugodno oku promatrača...

Slažete li se s onom “manje je više” kada je riječ o šminki?

Kako kada, ovisi o događaju i raspoloženju. Za dnevnu varijantu definitivno je tako, ali za scenske nastupe ili kamere volim eksperimentirati i dati si oduška sa šminkom.

Koliko ujutro provedete vremena pred zrcalom?

Dvije i pol minute ako nemam neku obavezu za koju se moram spremiti „do kraja“, a i kad je imam, brzo sve izvedem. S godinama sam se dobro izvježbala.

Što uvijek nosite u kozmetičkoj torbici?

Sreća u nesreći jest da sve što u nju stavim poslije zaboravim izvaditi, tako da se s vremenom u mojoj kozmetičkoj torbici skupi velik izbor. Bude tu svega, od ruževa, olovaka za usta do parfema.

Što je za vas parfem? Smatrate li ga svojim zaštitnim znakom i koji vam je omiljeni parfem?

Da, svakako. Usto, volim neobične mirise. Ne kupujem one komercijalne, od takvih imam samo Chanel 5 dezodorans, to je jedino čemu znam ime. Sve ostalo su posebni parfemi koje kupim na putovanjima ili baš specijalnim parfumerijama.

Postoji li neki proizvod dekorativne kozmetike kojem ste vjerni godinama?

Zapravo i ne, Volim isprobavati nove stvari, a sve više težim prirodnijim teksturama, prirodnijim sastojcima... Pogotovo ako nisu testirani na životinjama.

Koji su prema vašem mišljenju najveći beauty trendovi za ovo proljeće i ljeto?

Prozračno, njegovano, sjajno s paletom pastelnih tonova.

Kako njegujete kožu lica tijekom ljeta?

Laganim kremicama. Ionako, dok sam na moru, najčešće se namažem maslinovim uljem. To je obično i više nego dovoljno.

Na vašem Instagram profilu možemo vidjeti vašu spretnost u šminkanju. Imate li neki beauty trik za preporučiti?

Da paze na svoju kožu jer ona je temelj od kojeg sve kreće. Ako je koža zdrava i njegovana, sve je lakše nadograditi. Uz malo toga možete postići jako lijep dojam.

Također radite i beauty tutoriale. Hoćemo li ih imati prilike vidjeti na vašem YouTube profilu?

To sam do sada radila stvarno iz vlastitog gušta i zabave, a pokazalo se da su reakcije bile super. Nekoliko tutorijala već je na YouTubeu i velik je broj  pregleda, što me veseli, ali na neki način i iznenađuje. Svakako me veseli ako mogu nekome dati ideju, preporučiti dobar proizvod ili, ako ništa drugo, zabaviti ga nekoliko minuta.

Vi doista često iznenadite publiku novom frizurom. Što vas pritom inspirira?

Najviše sam frizure mijenjala za nove spotove i albume. Jednom sam kosu drastično ošišala, drugi put sam je bojila kredama za kosu u fluorescentnim bojama. Ostatak vremena sam nekako preferirala prirodnu kosu, tu i tamo s nekim svjetlijim pramenom, promjene nisu bile tako drastične. Trenutačno mi se sviđa ovaj malo duži bob. Instagram i Pinterest glavni su mi izvor inspiracije za sve vezano uz estetiku.

Što mislite o estetskim zahvatima? Biste li se odlučili za neki od njih?

Još sam dovoljno mlada da mogu utjecati na mnogo toga na svom tijelu, a katkada su upravo neke nesavršenosti to što nas izdvaja od ostalih. Uvijek mi je bilo drago vidjeti da netko zna nositi neku, kako bih to nazvala, „manu“. Onda to postane njegov zaštitni znak. Mislim da je stvar vlastitog samopouzdanja kako ćete se nositi s nekim nedostacima.

Bez kojeg beauty tretmana ne možete?

Bez svakog, iskreno... Ali kad sam u fazi da više pazim na prehranu, kontinuirano treniram, onda krenem i na tretmane da malo ubrzaju cijeli proces. Masaže, određeni tretmani, laseri. Krećem sada na Med Contour tretmane i laser Zerona u Polikliniku Bagatin.

Što mislite o umjetnim noktima i koje boje lakova preferirate?

Imala sam nekoliko pokušaja s gelovima, ali jednostavno nisam taj tip. Održavanje takvih noktiju me izludi, da budem iskrena. S tim u vezi sam jednostavna. Kratki nokti moj su najdraži odabir, a boje – nema granica, ovisi o tome što sam taj dan odjenula i kamo idem.

Za koju slavnu osobu smatrate da uvijek ima dobar make-up?

J.Lo apsolutna je kraljica, a volim i taj pomalo alternativni make-up kakvim se koristi Rihanna.

U stručne ruke kojeg vizažista najčešće se prepuštate?

Počela sam s Tomom Vrbanom kojeg sam obožavala, a još uvijek ga se sjetim s osmjehom. Nevjerojatno talentiran i divan. Poslije sam radila i s odličnim Sašom Jokovićem, Tenom Bašić, Dajanom Pajkić, Amadeom Muše.

Kako rješavate problem koji je tako blizak svim ženama – celulit?

Mislim da svi znamo što treba činiti. I toga se treba pridržavati stalno, ne samo od danas do sutra nego godinama. Voda, zdrava prehrana, fizička aktivnost. I, po mogućnosti, masaže ili određeni tretmani.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".