Beauty blogerica: "Je l' vam se digne samopouzdanje kad nekome tko ima akne kažete da posjeti kozmetičarku ili dermatologa?"

Marija Dragičević podijelila je fotografiju bez šminke i pokazala s čime se bori svaki dan
Vidi originalni članak

Beauty blogerica Marija Dragičević na Instagramu se krije pod imenom @mdragicevic_ i nadimkom Bađa. Nerijetko dijeli fotografija svojih lookova i odjevnih kombinacija, a na jednoj od posljednjih objava osvrnula se na djevojke s aknama, odnosno sve oni koji komentiraju iste, odnosno slobodni su dati "savjete", bez da su upućeni u pravo stanje stvari.

Objavila je dvije fotografije te ih popratila opisom:

Je l' vam se digne level samopouzdanja kad nekome tko ima akne kažete da posjeti kozmetičarku ili dermatologa? Osjećate li se tada ljepšim od nas koji se svakodnevno borimo s ovim vragovima? "Koristiš li išta za lice?" stalno prelazi s vaših usana kao da imamo bolno grlo pa trebamo sve vaše savjete za liječiti upalu. I znam da ima vas koji mislite samo najbolje i kojima je stalo do našeg problema. Jer vjerojatno znate koliko boli svaka nova upaljena akna i da se nekada ne možemo osloniti licem na jastuk na onoj strani gdje se vulkan sprema eruptirati. Ali to ne znači da vaše riječi ne bole. Nekada čak i više od novonastalog kožnog neprijatelja. Ali onda se nađu neki tamo neljudi praviti pametnjakovićima i govore kako je naše lice bolesno. Da trebamo posjetiti ovog i onog doktora jer eto to što mi imamo nije normalno. "Koju hranu konzumiraš?" "Smanji stres." Hoću uz izbacivanje čokolade, kruha, mlijeka, crvenog mesa i žitarica izbaciti voće, povrće, vodu, možda čak i zrak? Jer, Bože moj, sve to ima štetnih tvari u sebi. Ne kažem da sve to ne uzrokuje akne, ali ako vas ne pitamo za savjet zašto se onda osjećate kao da nam ga imate pravo dati? Znate li koliko vremena je potrebno za prihvatiti kako naše lice možda više nikada neće biti onakvo kakvo je bilo prije akni? I odakle vam pravo da utječete na nečije samopouzdanje? Meni sada nije problem slušati sve to, jer sam naučila voljeti svoje lice u kakvom god da je stanju, ali vjerujte da je bilo prije par godina. I da me sve to uništavalo iznutra. A vi ne mislite prije nego što kažete pa vas čuje neki teenager koji se zbog vaših riječi uspavljuje suzama. Znam da jest, vjerujte. A ovo Instagram piskaranje ima ograničenje i ne mogu reći sve što mi je na duši. Ali mogu ovo: šutite dok vas se ne pita. I pomozite izgraditi nečije samopouzdanje bez liste preporuka svakakvih kremica i dermatologa. Zar vam je toliko teško biti čovjek? (A eto imate i slike prije i poslije uređivanja. Da vidite moje vjerne pratioce. Najduža veza u životu mi je s njima.)

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".