Baršunasti zimski ‘outfit’ za lice: Koža voli bogate formule s kojoj će se nahraniti i zaštititi od hladnoće

Mekane, hranjive formule, predivna ulja te serumi koji daju poseban doživljaj apliciranja, sve je to dio rituala koji ‘brišu’ isušenost i dubinsku dehidraciju epiderme
Vidi originalni članak

Naše lice otkriva mnogo toga, jer koža kao najveći organ uvijek ima nešto “reći”. Promjene joj pašu, no do neke mjere, pa najednom postane ćudljiva i osjetljiva. Svaki tip kože mijenja se s vremenom, može se dogoditi da joj neke kreme najednom ne odgovaraju, svašta na nju utječe – od klime, temperature zraka i hrane do unutarnjih promjena kao što su hormonalni poremećaji. No, ipak friški zrak dobar je za kožu. Hladni dani donose nam svježinu koja nam odgovara do neke mjere, jer je treba dobro zaštititi da bi uživala. Najbolje formule koje daju baršunasti dojam donosi čaroliju snijega, ali i izazove za našu kožu. Mrzli zrak, vjetar i niske temperature mogu isušiti kožu, ostavljajući je suhom i osjetljivom. Kako bismo očuvali mekoću i hidrataciju, nije nam teško pojačati kućni ritual, jedan od načina njege je slojevitost – biramo fluidne formule koje onda nanosimo jednu za drugom. To koži paše, dajemo joj manje obroke koje će lakše podnijeti.

Često dermatolozi ističu kako je jedan od ključnih koraka u zimskoj njezi kože upotreba krema s bogatim teksturama koje pružaju dodatnu zaštitu od hladnoće, stvarajući barijeru koja zadržava vlagu. Formule koje sadrže sastojke poput shea maslaca, glicerina i hijaluronske kiseline idealne su za borbu protiv isušivanja kože, one su nam top partneri. Bitno je ove sastojke često koristiti pa i nakon hladne sezone jer uistinu imaju niz benefita.

Shea maslac duboko hrani kožu, dok glicerin privlači vlagu i čuva je u samom površinskom sloju kože. Hijaluronska kiselina poznata je po svojoj sposobnosti zadržavanja vlage, čime pridonosi hidrataciji kože. Naravno, obraćamo pažnju i na tip kože – za suhu preporuka su bogate noćne kreme koje pružaju intenzivnu hidrataciju tijekom noći. S druge strane, za masnu su kožu idealne one lakše kreme, no opet obogaćene sastojcima koji će se pobrinuti da izdrži preko dana. Bitno je osvrnuti se i na onaj osjećaj koji određena krema ima na licu – ako je nekako teška, bolje je zamijeniti je nekom lakšom.

Što se tiče osjetljive kože, tu su razne formule bez parfema, taj sastojak zapravo nam daje dojam mirisa, nema on neku funkciju koja je bitna za njegu. Zato oni čija koža reagira na razne načine, znaju da su parfemi nepoželjni u kremi ili serumu. Odnosno miris nije nužan kako bismo znali da je formula dobra. Štoviše, mnogi brendovi naglašavaju samo nekoliko sastojaka, to su oni čije su kolekcije namijenjene upravo osjetljivoj koži.

Ne zaboravimo ni na usne, kao i podočnjake, na njima je koža super tanka, brzo reagira na sve utjecaje, atmosferilije i slično. Njima u pomoć dolaze balzami s hidratantnim sastojcima poput pčelinjeg voska ili ulja jojobe. Koju god njegu izabrali, bitno je kontinuirano je provoditi. Koža se brzo obnavlja, pa ćemo već za nekoliko tjedana vidjeti rezultate, a tu je i taj dubinski osjećaj – kad nam nešto dobro odgovara, to znamo odmah. Ujutro i navečer bitne su kreme, no ako imate nekoliko minuta, prije svega ide serum ili neka slična formula ciljanog djelovanja – lice će se lako naviknuti na te lijepe rituale.

FOTO: Arhiva Dive Filorga Ncef-Reverse Supreme MultiCorrection Cream, douglas.hr, 50 ml 76,50 € FOTO: Arhiva Dive LRP Nutritic Intense Riche, ljekarne, 50 ml 25,61 € FOTO: Arhiva Dive Leonor Greyl Huile De Magnolia, martimex.hr, 95 ml 38 € FOTO: Arhiva Dive Biologique Recherche Serum Yall O2, Trg Marka Marulića 11, Zagreb, 8 ml – 103 €, 30 ml – 350 € FOTO: Arhiva Dive Skintegra Nektar, ljekarne, 150 ml 15,79 € FOTO: Arhiva Dive Avene Tolerance Control, ljekarne, 40 ml 25,94 € FOTO: Arhiva Dive Lierac Diopticerne fluid protiv tamnih podočnjaka, ljekarne, 15 ml 31,99 € FOTO: Arhiva Dive Environ Vita-Peptide C Quence Serum, Poliklinika Meštrović Štefekov, Zagreb. 200 ml 69 € FOTO: Arhiva Dive Vichy Minéral 89 Booster, ljekarne, 50 ml 24,91 €

Zna kako napraviti da crno od glave do pete izgleda zanimljivo: 'Kombinaciju sam kupila prije pet minuta i odmah je obukla'
'Pratim trendove, ali ih se ne držim striktno. Volim kvalitetne ženstvene komade s dozom pomaka'
Hlače poput njezinih pravi su statement komad: 'Volim drugačije traperice jer uz njih mogu kombinirati jednostavne stvari'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".