Balayage tehnika bojanja dobila je "update": Pramenovi izgledaju prirodno, a kosa sjajno i osunčano

U ovoj tehnici bojanja kose koriste se folije koje su inače "rezervirane" za tradicionalne pramenove
Vidi originalni članak

Balayage je već godinama iznimno popularan jer u kosi stvara suptilne, mekane pramenove koji nemaju "prugasti" izgled, već izgledaju vrlo prirodno, a kosa osunčano i višedimenzionalno. I dok je balayage od trenda postao klasik kad su u pitanju tehnike bojanja kose, na red je došao njegov update, odnosno modernija verzija koja nije toliko sofisticirana, piše Glamour.

Riječ je o foilayageu, izraženijoj varijanti svojeg prethodnika, u kojoj se balayage kombinira s folijama, rezerviranima za "tradicionalne" pramenove te se u kosi stvaraju svijetli tonovi koji joj pružaju prirodan izgled te se besprijekorno stapaju s prirodnom bojom. 

Kod foilayage tehnike bojanja kose, ona se raspoređuje u nekoliko sekcija te se nanosi boja za kosu, prije nego se umota u foliju. Tako se pojačava svjetlina na pramenovima, a kosa i dalje zadržava prednosti koje donosi balayage, poput uokvirivanja lica.

Ključ dobrog foilayagea je u načinu na koji kolorist stavlja folije. Od tradicionalnih pramenova se razlikuje po tome što ne stavlja boju od korijena do vrha, nego je raspoređuje po kosi kako bi zadržala prirodnost. Rezultat foilayagea je sjajan, svjetliji balayage efekt koji se postepeno nijansira od korijena do vrha kose. 

 

Izdanju ljepotice sa špice nećete pronaći zamjerku: Modna jednostavnost savršeno joj pristaje

Ovaj bob stalno viđamo na Instagramu, a hit je jer traži minimalno vrijeme uz fen za kosu

'Nemamo vizažiste ni frizere. Naučile smo sve same, a za spremanje nam treba oko sat vremena'

Istaknula se na špici: 'Htjela sam izgledati malo drugačije. Ovaj put nosim sve vintage i second hand'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".