Alternativa klasičnim mirisima: Suptilni svijet čarobnih parfema za kosu

Svijet mirisa ima zvijezde posebnog statusa jer i naša kosa može nositi posebnu auru. Ovo su specijalne formule koje ujedno kombiniraju njegu na svakodnevnoj bazi, daju kosi sjaj i mekoću
Vidi originalni članak

Zanimljive kreacije mirisa već neko vrijeme vladaju i u sferi njege kose, a radi se o laganim formulama koje se brinu da svaki zamah kosom ujedno bude poseban doživljaj. Za vas, ali i one u vašoj blizini. Kosa prima mirise najviše kad je čista, stoga je idealno nanositi parfem nakon što je operete. Iako se 'ukrašavanje' kose klasičnim parfemom čini kao neodoljiva ideja, to nije preporučljivo jer bi je mogla dodatno isušiti, a to ne želimo.

Naime, dosta se razlikuje od klasičnog parfema, jer to je zapravo mirisna maglica bez sastojaka koji isušuju kosu, kao što je visoka koncentracija alkohola. S mirisom za kosu je teže pretjerati, nema tu koncentraciju esencijalnih ulja i sličnih sastojaka. Kao maglica ujedno hidratizira te predstavlja i bonus - njegu kose. Na bazi je vode, stoga nema straha od isušivanja.

Sve više brendova donosi parfeme za kosu iz praktičnog razloga, ponekad je dovoljno nanijeti ga umjesto klasičnog mirisa. Najbolje se nanosi na način da je kosa čista, prebačena prema naprijed. Aplicirajte na vrhove, malo promrsite i kosa će mirisati satima.

Ako je riječ o dugoj kosi, parfem za kosu može zamijeniti onaj za kožu - možda je dobro izabrati samo jedan od njih, kako se ne bi 'tukli'. Također, dobro je razmisliti o tome kad ste u nekom većem društvu ili radite s puno ljudi. Diskretan miris s kose ponekad je bolji od jakog na koži.

Pošto parfem na koži hlapi ovisno o tome je li nam vruće ili hladno, parfem na kosi ima drugačije vrijeme trajanja. Naime, on hlapi polako te traje tijekom čitavog dana. Odličan moment su i maglice s mirisom citrusa, koji će osvježiti kosu nakon dana u blizini kuhinje ili sličnih mirisa kojima smo okruženi.

Nadalje, osim osvježenja kose, parfem za kosu dobra su opcija za one koji su možda alergični na klasične parfeme.

Pakiranje je također bitno, je parfemi za kosu imaju lagane raspršivače, upravo kako bi se dobro proširili po kosi - zato duže traju i pokrivaju veću površinu. Niz prednosti imaju i u vrijeme visokih temperatura, ako razmišljate o mirisima za skorašnje proljeće, ovo je dobra ideja.

Mnogi brendovi danas ih nude te kombiniraju s time i njegu za kosu - nove generacija maglica daju kosi bolju hidrataciju te je štite od klasičnog gradskog zagađenja. Popularne su verzije s mirisima citrusa, ali i brojne floralne varijante. U formuli se krije niz drugih benefita - tu su aminokiseline, antioksidansi, vitamini i minerali.

Ako želite napraviti nešto slično sami, tu je jednostavna formula s arganovim ili uljem makadamije. Ta ulja prvaci su njege kose. U bočicu s pumpicom pomiješajte ulje i vodu, napravite emulziju te aplicirajte na vrhove. Miris argana je neodoljiv, evocira dane sunca, mora i ljeta. A kosa će poprimiti elegantan izgled i vratiti sjaj.

Tu je i trend slojevitog nošenja - 'layering' možete isprobati s parfemom za kosu i onim klasičnim. Bitno je da se slažu te da imaju neke od sličnih esencija, kako bi stvorile predivan, mirisni sklad.

Maske za kosu i regeneratori koji potiču rast kose i čine ju zdravom i sjajnom
5 najčešćih grešaka koje radimo kad se češljamo: Iz zagrebačkog salona savjetuju kako ih ispraviti
'Volimo nositi neutralne boje, iako se trudimo ubaciti i boje, ali nam nekako ne ide'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".