Ako večeras idete na Halloween party, uz ove će trikove vaš make up izdržati cijelu noć

Ako ste jedni od onih koji svoje Halloween kostime baziraju na ekcentričnijem make upu, onda znate koliko truda iziskuje takvo šminkanje.
Vidi originalni članak

No, da taj trud ne bi nakon samo par sati postao uzaludan, donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će osigurati cjelonoćnu postojanost vašeg make upa. 

Iako je šminka za Noć vještica nešto izraženija i intenzivnija, s njom trebati postupati kao i s klasičnim make upom za izlaske. Vizažistica Kornelija Slunjski dala nam je nekoliko savjeta s kojima ćete zadržati šminku na mjestu cijelu noć. 

Prvi i ključan savjet je priprema kože. Nakon što temeljito očistite lice, nahranite ga serumom, boosterom ili hidratantnom kremom, a zatim se bacite u akciju nanošenja šminke. 

Kao drugi neizostavan korak vizažistica navodi slojevitost. Šminku nanosite u nekoliko slojeva, pri čemu obavezno vodite računa o redoslijedu. Uvijek prvo stavljajte tekuće i kremaste proizvode, a nakon toga proizvode u kamenu, primjerice ako želite zaista intenzivan eyeliner, krenite s tekućim, a zatim prijeđite olovkom. Tek se onda poigrajte s tamnim sjenilom u prahu ili kamenu. 

Završni korak neka bude tzv. setiranje šminke prahom (setting powder) ili sprejem (setting spray). 

- Sprej za setiranje možete nanositi i tijekom cijele makeup aplikacije (na spužvicu, kistove ili pak na cijelo lice), ali u svakom slučaju on mora biti zadnji korak vaše makeup rutine - objasnila je Kornelija.  

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".