Ako razmišljate o uklanjaju ekstenzija trepavica kod kuće, prvo pročitajte što o tome misle stručnjaci!

Strpljenje je najbolje rješenje jer je to jedini način da se sačuvaju prirodne trepavice, tvrde stručnjaci
Vidi originalni članak

Budući da su svi saloni zatvoreni, prepuštene smo biti 'same svoje majstorice' i sve tretmane raditi kod kuće. Nakon što smo objavili tutorijale za uklanjanje trajnog laka, manikuru kod kuće, bojanje kose, pa čak i šišanje šiški, došao je red i na najosjetljivije područje, odnosno uklanjanje eksteznija s trepavica

Međutim, s jedne strane stručnjaci kaže kako doma ne bismo trebali uklanjati ekstenzije jer ne postoji siguran način kojim se one mogu ukloniti, a da pritom ne oštetite prirodne trepavice. Kako piše Harpers Bazaar, pokušaj uklanjanja trepavica može počupati i prirode trepavice, s obzirom na to da su ekstenzije pričvršćene za njih, oštetiti folikulu i stvoriti 'rupe' na kojima trepavice možda više neće narasti. 

U videu pogledajte kako kod kuće skinuti trajni lak, a da pritom ne oštetite nokte:

Iz tog se razloga postavlja pitanje - što učiniti? Stručnjaci smatraju kako je strpljenje najbolji potez. Naime, najbolje je ostaviti da ekstenzije otpadnu zajedno s prirodnim trepavicama u svojem prirodnom ciklusu. Osim toga, pojačajte brigu oko prirodnih trepavica kako bi one bile što snažnije, gušće i duže jednom kad s njih otpadnu ekstenzije. Takve će prirodne trepavice biti i odlična podloga za nove ekstenzije kad proće situacija s pandemijom koronavirusa, ako se na njih ponovno odlučite.

U galeriji pronađite divne manikure koje možete isprobati kod kuće:

FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune

Stručnjaci su podijelili i tri savjeta za njegu prirodnih trepavica. Predlažu dodavanje seruma za rast trepavica u večernju beauty rutinu. Ona je bolji izbor od jutarnje jer nakon seruma nećete nanijeti maskaru, a dok spavamo, serum se može bolje upiti u trepavice. Nadalje, stručnjaci preporučuju izbjegavanje korištenja uvijača trepavica jer mogu oštetiti prirodne trepavice tako da ih iščupaju iz korijena ili ih prelome. Posljednje, ali ne i manje važno, i ovdje važi jedan od prvih beauty savjeta koje svi čujemo - vrlo je bitno skinuti šminku prije spavanja. Osim što nije dobro za kožu lica, maskara može oslabiti prirodne trepavice pa se pobrinite da je lice skroz čisto prije odlaska na spavanje, piše Harpers Bazaar.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".