Ako imate dugu kosu i poželjeli ste eksperimentirati s kraćim dužinama, isprobajte frizuru koju ćemo svuda viđati ove godine

Tzv. "leptir-frizura" popularna je već nekoliko godina, a ovog je proljeća ponovno došla u prvi plan
Vidi originalni članak

Možda razmišljate o novoj frizuri, no niste spremni na neki drastičan "rez" jer niste sigurni kako bi vam takva frizura pristajala. Ako ne želite "žrtvovati" duljinu kose jer ipak treba čekati neko vrijeme da ona naraste, možete isprobati tzv. butterfly frizuru, način šišanja koji je hit već neko vrijeme, a idealan je za one koji nisu spremni na šišanje, odnosno žele samo eksperimentirati s kratkom kosom. 

Osmislila ga je frizerks Sunnie Brooke, a frizura je posebna po tome što se oko lica i na gornjim slojevima kose nalaze kratki pramenovi i tako se stvara iluzija kraće kose.

- Frizura je vrlo slojevita i nosi se na način da se gornji dio kose može "odvojiti" od donjeg, odnosno nositi na način da kosa izgleda kratko - rekla je frizerka za PopSugar. Ovakva je frizura namijenjena osobama s dugačkom kosom, a predviđeno je da gornji, najkraći sloj kose bude ošišan približno 5 cm ispod brade. I Brook je rekla da je frizura idealna za žene koje se žele poigrati s kraćim dužinama, bez da se zapravo ošišaju.

- Butterfly rez najbolje funkcionira kad je kosa duljine ispod ramena - rekli su stručnjaci za Refinery29 i dodali kako je ova frizura super izbor za osobe s kovrčavom ili valovitom kosom jer takva tekstura daje dinamiku izgledu. Ne bi je preporučili osobama s vrlo tankom kosom jer bi kosa mogla djelovati još tanje. Stvar je u "težini" kose koja se treba skinuti kako bi kosa izgledala mekše. Frizeri smatraju da, što su slojevi kraći, to će frizura biti bolja jer će i trajati dulje, a super je vijest što ovakva frizura ne zahtijeva česte posjete frizerskom salonu. Ako se u kosi stvori više slojeva i kosa nije potpuno ravna, može proći između 10 i 12 tjedana prije nego zatražite osvježenje u salonu. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Pokazala zašto je jedna od najbolje odjevenih Hrvatica: Sloković u izdanju koje odolijeva prolaznosti trendova

Što kažete na cipele kakve nosi Borna Kotromanić? Takav ćemo model svuda viđati ovog proljeća

Matija Vuica genijalno kombinira "povratničke" sandale, novi-stari trend koji obožavate ili preskačete

Oduševile su nas kombinacije divnih frendica: 'Ponekad se dogovaramo što ćemo odjenuti, da druga ne bi odskakala'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".