Akne na leđima čest su problem: Isprobajte par šampona za koje kažu da pomažu koži

Jedan od sastojaka kojeg stručnjaci ističu kao korisnog je salicilna kiselina pa nju vrijedi potražiti u formulama šampona
Vidi originalni članak

Akne na leđima nisu rijedak problem, a pronaći idealan šampon koji će pomoći u njihovom ublažavanju nije jednostavan zadatak, pogotovo kad uzmete u obzir koliko je svaka koža posebna. Idealno bi bilo pronaći proizvod koji odgovara koži, a da pritom uključuje i aktivne sastojke koji joj vraćaju ravnotežu i djeluju kao tretman za prištiće i akne, bez izazivanja neželjenih nuspojava. 

Glamour piše kako je jedan od sastojaka koji trebate potražiti u proizvodima za tuširanje salicilna kiselina. Prije nego krenete u potragu za najboljim gelom za tuširanje koji će djelovati i na nepravilnosti na koži leđa, važno je provjeriti kakav tip kože imate jer i to igra veliku ulogu u pronalasku savršenog šampona. Ako naginjete suhoj koži, tražite proizvode koji kožu dodatnu hidratiziraju, sa sastojcima poput hijaluronske kiseline i vitaminom E. Za osobe s masnom kožom prikladnija je opcija koja neće začepiti pore i učiniti kožu presjajnom.

Bez obzira na to koji proizvod za pranje odaberete, postupak upotrebe uglavnom je isti kao i kod klasičnog gela za tuširanje. Važno ga je zapjeniti na koži prije ispiranja vodom, a neki dermatolozi preporučuju da se proizvod ostavi na koži približno minutu kako bi koža mogla apsorbirati korisne hranjive tvari. Međutim, jednako je važno temeljito isprati proizvod s kože kako biste spriječili isušivanje i začepljenje pora.

Prilikom izbora i korištenja šampona treba imati na umu da je svaka koža jedinstvena pa ono što djeluje na jednom tipu kože, možda neće funkcionirati na drugom. Glamour za masniju kožu predlaže ono brenda The Body Shop s uljem čajevca koje okrepljuje i osvježava kožu bez isušivanja. S druge strane, za osobe sa suhom kožom sklonom nepravilnostima tu je CeraVe sa salicilnom kiselinom. U nastavku donosimo još nekoliko prijedloga koje možete isprobati u potrazi za savršenim šamponom. 

CeraVe SA Smoothing Cleanser with Salicylic Acid for Dry, Rough & Bumpy Skin

Popularan CeraVe proizvod sadrži ceramide, u kombinaciji s mješavinom salicilne i hijaluronske kiseline, pa je dizajniran za pročišćavanje teksture kože, sprječavajući nepravilnosti. Brzo uklanja nečistoće, višak sebuma i nečistoće s površine, a ceramidi pomažu u održavanju zdrave barijere kože, vlažnosti i spriječavanju iritacije i pretjerane osjetljivosti. 

Clinique Anti Blemish Solutions Cleansing Bar for Face and Body

Opisuju ga kao proizvod idealan za sve tipove kože. Uklanja prljavštinu i nečistoće s kože, a ima nježnu formulu koja se može koristiti i na koži skloni aknama. Ne isušuje kožu i ne uzrokuje crvenilo, a može se koristiti na dnevnoj bazi i na licu i na tijelu. 

The Body Shop Tea Tree Skin Clearing Body Wash

Još jedan prozivod koji se ističe u borbi protiv akni i nepravilnosti na koži leđa je onaj s potpisom The Body Shopa,za masnu i oštećenu kožu. Sredstvo od čajevca prije svega namijenjeno je koži lica, ali se može koristiti i na ostatku tijela. Proizvod je formuliran tako da njeguje oštećenu kožu i vraća joj osjećaj svježine.

Lactovit Lactourea gel za tuširanje

Lactovitov gel za tuširanje veliki je hit na društvenim mrežama, a dostupan je u drogerijama i supermarketima. Opisan je kao proizvod koji njeguje kožu, čak i onu vrlo suhu, a obogaćen je mliječnom komponentnom. Ima regenerativnu formulu koja sprječava gubitak vode i hidratizira kožu, a aktivni sastojci prodiru duboko u kožu te ona postaje zdravija. 

Jedna od najboljih stomatologinja u Hrvatskoj: 'Priznanje pacijenata za najdoktoricu velika mi je čast, ali i odgovornost'
Naočale koje zaokružuju karakter: Najvažnije je da se s njima osjećate ugodno
'Ovu kombinaciju sam odabrala jer mi fali sunca pa sam dala malo svježine u tmurno vrijeme'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".