7 proizvoda koje trebate ostaviti u svojim 20-ima

Studentski dani najbolje su vrijeme za eksperimentiranje različitim stilovima ali i beauty proizvodima. Od tamno ljubičastog ruža na jutarnjem predavanju pa do romantične haljine za večernji izlazak, nitko vas neće osuđivati.. Donosimo nekoliko savijeta za razoblje koje dolazi nakon toga...
Vidi originalni članak

Postoji vrijeme i mjesto za sve. Pa tako i određene beauty proizvode. Neki su nam proizvodi pomogli i proveli kroz  20ete godine i zauvijek ćemo im na tome biti zahvalni ali vrijeme je da ih ostavite iza sebe i prihvatite nove rutine. 

Parfemi intezivnog mirisa koji podsjećaju na miris kolača možda i nisu najsretniji odabir za poslovno okruženje. Iako je miris individualna karakteristika koja ovisi od osobe do osobe jutarnji razgovor sa osobom čiji je parfem preintenzivan ili previše podjseća na bakinu kuhinju zasigurno će zasmetati kolegama na poslu. Naravno nemorate se odreći najdražeg mirisa ali razmislite o svježoj verziji uz koju će te se i sami osjećati dobro tijekom cijelog dana.

SPF-free kreme. O štetnosti sunca zasigurno ste čuli sve. To je tema o kojoj se priča više nego ikad do sada, sa dobrim razlogom. Kako bi spriječili preuranjeno starenje, borice,proširene pore ili mrlje od sunca kod sljedeće kupovine dnevne kreme odlučite se za onu koja u sebi ima SPF od minimalno 30. SPF i krema u jednom odličan su izbor jer nema straha od zaboravljanja ali ni traženja izlika u nedostatku vremena.

2u1 šamon i regenerator za kosu. Ovakav proizvod možda se činio kao odlično rješenje uoči subotnjeg izlaska, no sigurni smo kako sada imate više vremena za kvalitetno tretiranje svoje kose. Održavajte svoju kosu, perite je i tretirajte odgovarajućim proizvodima i ona će vam biti zahvalna. Odlasci kod frizera biti će rijeđi a i kosu nećete morati prati često kao kod korištenja ovakvih proivoda.

Jednokratne britvice.  Vrijeme je da stanete na kraj ozljedama od brijanja i nogama koje izgledaju kao da ste jedva izvukle živu glavu u borbi sa golemom mačkom. Britivice sa nekoliko oštrice obogaćene gelom koji olakšava samo brijanje bolji su izbor. Naravno, ukoliko je depilacija voskom vaš prvi izbor čestitamo na strpljenju i vašoj predanosti tretmanima.

Nekvalitetna boja za kosu. Bilo da ste se odlučili za bojanje kose kod frizera ili ono u udobnosti vašeg doma nemojte štedjeti na boji za kosu. Koja kuna više za boju kosu neće biti pogubna za vaš novčanik no nekvalitetna boja mogla bi nepovratno oštetiti vašu kosu ili rezultirati neočekivanom bojom. Popravljanje štete moglo bi biti puno skuplje.

Preagresivni proizvodi za lice. Borbu sa aknama gotovo svi smo prošli. Mnogi od nas nastavljaju sa korištenjem jakih proizvoda čiji se sastavi sastoje od različitih kiselina i nakon što riješe problem sa aknama. Kao razlog najčešće navode prevenciju. Takava stav potpuno je pogrešan, intenzivni proizvodi mogu isušti lice koje će reagirati stvaranjem dodatne količine masnoće kako bi se "spasilo" a akne bi se mogle ponovo javiti. Čak u ukoliko se to ne dogodi proizvodima namjenjenim borbi sa aknama nema mjesta u vašoj beauty rutini. 

Šljokičasta šminka.  Ne savjetujemo vam da izgubite sebe. Ukoliko volite zeleno šljokičasto sjenilo ili neonsko rozi ruž nemorate ga zaboraviti. No pokušajte takve proizvode ostaviti za vikedne i slobodno vrijeme. Isto vrijedi i za šljokice za tijelo. U radnoj atmosferi i na danjem svijetlu ne želite izgledati kao disko kugla. Vrijedi napomenuti kako će takva šminka naglasiti i najsitnije borice oko očiju pa će vaš cijeloukupni izgled djelovati umorno i starije nego što jeste.

Ukoliko se odlučite poslušati samo jedan od ovih savjeta odlučite se za onaj sa korištenjem dnevne kreme i SPF-a. Za nekoliko godina biti ćete nam zahvalni.  I ne zaboravite. 

Zadržite svoju osobnosti. Ne morate izgubiti sebe ili žrtvovati svoj stil kako bi se prilagodili poslovnom svijetu no imajte na umu misao sa početka članka. Postoji vrijeme i mjesto za sve.

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".