6 učinkovitih savjeta za očuvanje kovrča preko noći, kako otkrivaju stručnjaci

Kako god odlučili održati svoje zdrave kovrče preko noći, trebali biste planirati i odvojiti dovoljno vremena za noćni ritual njege kose.
Vidi originalni članak

Jeste li ikada otišli u krevet sa savršenim kovrčama, samo da biste se probudili bez ijedne kovrče? Srećom, postoje načini za ublažavanje učinaka noćnog sna na vaše kovrče, a kako bi saznali koji su oni, Byrdie se posavjetovao sa stručnjacima za kovrčavu kosu Tiffany Minyon i Leigh Hardges. 

Uzmite si vremena i pripremite se
Kako god odlučili održati svoje zdrave kovrče preko noći, trebali biste planirati i odvojiti dovoljno vremena za noćni ritual njege kose. Hardges ovo smatra primarnom stavkom na popisu. Prije svega, odvojite vrijeme za rutinu frizure. Prije nego što poduzmete bilo koji od sljedećih koraka, morate ukloniti sve kopče, stegnute trake ili igle s kose.

Isprobajte ananas punđu
Punđa u obliku ananasa ili konjski rep izvrsni su za spavanje na dužoj kovrčavoj kosi. Ova frizura dobila je ime po voću: kada se pravilno napravi, vaša bi glava trebala izgledati poput baze ananasa, a vaša bi se kosa trebala činiti kao zelene stabljike koje izviru iz vrha. 

Najlakši način je da kosu okrenete naopako i skupite u visoki rep. Zavežite ga gumicom, a zatim omotajte maramom. Konjski rep bi trebao biti vrlo labav, a maramu možete vezati na bilo koji način koji vam najviše odgovara, ali osnovna ideja je da prekriva dobar dio strane i potiljka.

Spavajte s kapom za kosu
Kape za kosu su savršene za očuvanje vaših kovrča noću ako vam kosa nije dovoljno dugačka za punđu. "Najbolje je spavati sa svilenom ili satenskom širokom kapom", kaže Minyon, dodajući da se kapa može koristiti za sve uzorke kovrča. Kape su također izvrsni za one s dugom kosom kojima je ananas punđa neudobna.

Koristite svilenu ili satensku jastučnicu
To je bezbrižan način za spavanje i zadržavanje kovrča, a idealan je i za one sklone noćnom znojenju. Predlaže se svila ili saten jer su ti materijali posebno važni za one koji su skloni prevrtanju i okretanju u snu. Naime, pamučne jastučnice stvaraju trenje na kovrčama, što dovodi do neželjenog kovrčanja i bržeg pucanja vrhova.

Spavajte u pletenicama
Ako je vaša kosa dovoljno duga, stavljanje zaštitne frizure preko noći može održati vaše kovrče svježima. Za dvodnevnu ili trodnevnu kosu sa srednjim do duljim kovrčama i uvojcima, spavanje u opuštenim pletenicama može pomoći u definiranju kovrča i produžiti dane pranja. Odaberite stil koji je usklađen s vašim prirodnim uzorkom kovrča i izbjegavajte prečvrsto pletenje jer to može oslabiti vaš prirodni uzorak kovrča preko noći i mogli biste se probuditi s manje kovrča u kosi nakon što otpustite pletenice.

Nanesite lagano ulje na krajeve
Uglavnom razmišljamo o dodavanju proizvoda u kosu kada je oblikujemo ili peremo ujutro, ali to može biti i koristan dodatak vašoj noćnoj rutini. Predlaže se nanošenje laganog ulja na vrhove kose te da to učinite nakon što skinete kosu s bilo koje frizure i uklonite sve ukosnice ili igle.

Savjeti poznate frizerke: Evo od kojih sastojaka sami možete napraviti masku za kosu kod kuće:

Amal Clooney u Veneciji nosi vintage komade, a evo koje su njezine najbolje kombinacije tijekom godina
Prevladavaju šljokice i crna boja: Evo tko su najbolje odjeveni na 80. Filmskom festivalu u Veneciji
Ana Radišić osvojila nas je osmijehom i super outfitom: 'Oduvijek obožavam sportski stil, sportašica sam u duši'
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".