5 najčešćih grešaka koje radimo kad se češljamo: Iz zagrebačkog salona savjetuju kako ih ispraviti

Češljanje kose čini se kao prilično jednostavna radnja, no vrlo je lako napraviti neke greške koje utječu na izgled i zdravlje kose.
Vidi originalni članak

Kad je u pitanju briga o kosi, najveći naglasak stavljamo na njegu kose maskama, regeneratorima i šamponima, kao i na proizvode za stiliziranje kose, a često zaboravljamo da je i način češljanja jako bitan korak koji znatno utječe na njezinu kvalitetu. Iz zagrebačkog salona Raptur Hair and Beauty pojasnili su kojih pet pogrešaka najčešće radimo dok četkamo kosu, a mi ih donosimo u nastavku.

Prva se greška odnosi na četkanje mokre kose. Ono, naime, dovodi do lomljenja vlasi pa prije nego krenemo s raščešljavanjem trebali bismo barem malo osušiti kosu. 

Druga je greške četkanje kose od korijena prema vrhu jer takav način trga vlasi i čupa ih iz korijena. Za pravilno četkanje trebali bismo, kažu iz Raptura, započeti s češljanjem par centimetara od kraja kako bismo raspetljali kosu, a zatim krenuti prema tjemenu. 

Nadalje, ne bismo se trebali držati starog pravila oko četkanja kose jer previše četkanja dovodi do pucanja kose. Umjesto toga, trebali bismo se fokusirati na pravilno i nježno četkanje

Iako se četkanje kose čini jednostavno, često radimo greške koje utječu na izgled i zdravlje naše kose.

Četka koju koristimo mora biti čista i preporučuje se čišćenje jednom tjedno, budući da se sva prljavština s tjemena i preparata koje stavljamo na kosu zadržava na četki. 

Također, bitno je obratiti pozornost i na kvalitetu četke. Najbolje su prozračne četke u kombinaciji s regeneratorom ili uljem za kosu. Iako su primjerci od prirodnih vlakana skuplji, stručnjaci iz Raptura kažu kako su definitivno najbolji izbor.

*Članak je izvorno objavljen u siječnju 2021.

Simpatična i baš divna: Studentica pokazala je da su najbolje odjevne kombinacije one - najjednostavnije!

Crni kaput, prugasto odijelo, trendi čizme... Ne znamo što nam je bolje u besprijekornom izdanju ekonomistice

Piling za tijelo savršenog mirisa i super cijene: Osvojio je beauty svijet jer kožu čini mekanom i glatkom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".