5 mitova o zdravlju kose koje stručnjaci za kosu žele da zanemarite

Uz sve informacije i mišljenja koja danas kruže o zdravlju i održavanju kose, može biti teško dešifrirati što je istina.
Vidi originalni članak

U doba TikToka, gotovo je nemoguće barem jednom dnevno ne vidjeti neku iteraciju beauty trika, trenda ili DIY fenomena, posebno kada je u pitanju kosa. Uz to dolazi mnogo rasprava o tome što čini kosu zdravom, što biste trebali učiniti za određene probleme s kosom i drugih sličnih tema koji nisu uvijek ukorijenjeni u istini. 

Uz sve informacije i mišljenja koja danas kruže o zdravlju i održavanju kose, može biti teško dešifrirati što je istina. Zanima vas kojih se mitova o kosi na društvenim mrežama trebate kloniti? U nastavku, stručni frizeri i ljubitelji njege kose otkrivaju pet mitova o kosi koje bi htjeli da zanemarite.

Znojna kosa je prljava kosa
Jedan od najvećih mitova o kosi je da je znoj prljavština. Znoj je samo voda. Dolazi iz pora glave iz raznih razloga poput vlage ili vježbanja. Često, osobito ljeti, možete imati svježe opranu kosu, izaći van po vlažnom danu i kosa će vam se znojiti. Kada se to dogodi, to ne znači da morate ponovno prati kosu- Umjesto toga, trebali biste otići na mjesto s hladnim zrakom i osušiti se.

Ne biste trebali prati kosu šamponom ako vam je suha
Čak i ako imate suhe vrhove i pramenove, vaše će vlasište i dalje biti aktivno i proizvoditi masnoću. Pazite da nastavite s šamponiranjem umjesto da koristite suhi šampon, jer vaša kosa još uvijek treba biti očišćena, a često suhi šampon može biti toksičan. Jednostavan šampon kada vaša kosa na tjemenu počne pucati je neophodan, a sjajan regenerator na vrhovima smanjit će suhoću i pomoći da vaša kosa ostane zdrava. Perite svoje suhe vrhove barem jednom tjedno, koncentrirajući masažu šamponom na tjeme gdje ćete pronaći prirodna ulja.

Šeširi mogu uzrokovati gubitak kose
Jedan mit o kosi koji često frizeri čuju u svojoj praksi uključuje gubitak kose povezan s upotrebom šešira. Nošenje nečega poput bejzbolske kape tijekom vremena ne povećava stopu ćelavosti kod muškaraca i žena. Jedan ‘mit’ koji je zapravo istinit jest onaj o stanju poznatom kao trakcijska alopecija, pri čemu opetovano korištenje određenih frizura može uzrokovati čupanje folikula dlake i na kraju dovesti do smrti folikula. Najčešće frizure koje uzrokuju alopeciju su vrlo čvrste punđe ili vrlo uske pletenice koje će pridonijeti ovom efektu kose. Ako se rano identificira, kosa može ponovno izrasti ako se frizura promijeni. 

Pronalaženje ljuskica u kosi znači da imate perut
To je jednostavno netočno. Iako ljuskice na tjemenu mogu ukazivati ​​na perut ili druga stanja vlasišta, vrlo je vjerojatno da ćete ljuskice vidjeti i pronaći ako kosu ne isperete pravilno ili ako se puno znojite i ta vlaga sjedi na vašem tjemenu i pramenovima. Nemojte se uzrujavati: sušenje glave nakon znojenja i dobro, temeljito ispiranje najbolji je lijek protiv ljuskica.

Pegla je jedini način za izravnavanje kose
Što više peglate kosu, to ćete više stvarno trebati glačati za ravne pramenove jer počinjete peći kosu i/ili je prejako čupati, što uzrokuje ispadanje kose. Peglanje kose visokokvalitetnom četkom od svinjske dlake uz korištenje sušila za kosu na umjerenoj temperaturi puno je bolja opcija za ravnanje pramenova uz što je manje moguće oštećenje. Dobra četka za kosu pomaže u propuštanju vaših vlastitih prirodnih lojnih ulja kroz cijelu vlas kose, održavajući vaše pramenove zdravim i glatkim.

Na dodjeli SAG-a okupila se ekipa Vrag nosi Pradu, a Anne Hathaway izborom haljine odala počast kultnom filmu
Dentalna asistentica u vječnom klasiku - mini haljini i visokim čizmama: 'Ne pratim trendove, više furam svoj stil'
Volite li klasiku s pomakom, prepišite odličan stajling modno osviještene studentice matematike
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".