5 savjeta za zen vikend

Proglasite današnji dan samo vašim danom za odmor, uz naše savijete nemorate isprazniti novčanik, samo vaš kuhinjski ormarić...
Vidi originalni članak

Danas je dan za opuštanje, predlažemo da isključite vaš mobitel, brige ostavite po strani i posvetite se sebi.Ne morate isprazniti vaš novčanik za odmor koji će te pamtiti. Ove jednostavne DIY projekte možete pripremiti kod kuće uz nekoliko jednostavnih sastojaka.

KOSA

Nakon ljeta i zabave na plaži, ili samo na suncu, vaša kosa i vlasište vjerojatno su oštećeni. Ova jednostavna maska će bez obzira na vaš tip kose, biti će spas za vašu kosu. Pomješajte jedno jaje sa jogurtom dok ne dobijete glatku pastu. Dobivenu smjesu umasirajte u vlasište i ravnomjerno nanesite sve do vrhova.  Masku možete ostaviti da djeluje 30 minuta.

LICE

Dani nespavanja, stresa ali i izlaganja suncu mogu oštetiti i isušiti vašu kožu. Uz ovu masku ne samo da ćete vratiti izgubljeni sjaj koži već će ona izgledati čvršće i zdravije. Ovoga puta potrebno je pomješati jogurt, dvije žličice meda i jednu banana. Banane su prirodni sastojak koji će učvrstiti kožu i hidratizirati je u isto vrijeme. Masku ostaviti da djeluje 20 minuta zatim ju isperite hladnom vodom.

TIJELO

Kada ste zadnji put napravili dobar piling cijeloga tijela i odstranili mrtve stanice kože kako bi ona ponovo dobila svoj sjaj? Bez redovitog pilinga koža se može činiti beživotnom i suhom. Ovaj recept sastoji se od jednog jedinog sastojka – kave! Kava je odličan saveznik u borbi sa celulitom pa ne sumnjamo kako ćete ovaj tretmani htjeti ubrzo ponoviti.

STOPALA

Ljetne sandale mogu ostaviti tragove na vašim stopalima: žuljeve,plikovi i ispucale pete. Ne samo da nisu lijepi za vidjeti već mogu biti izrazito bolni. Ova maska za stopala će okrijepiti umorne noge ali i hidratizirati kožu. Dovoljno je da u mikser ubacite dva svježa krastavca, dvije žličice maslinovog ulja i dvije žlice limunovog soka. Nakon toga potrebno je smjesu blago zagrijati na laganoj vatri. I to je to! Vaša maska za stopala je gotova, vrijeme je za opuštanje.

AMBIJENT

Kako bi ova večer bila savršena zapalite mirisnu svijeću, čitajte najdražu knjigu, pogledajte omiljeni film ili seriju, slušajte opuštajuću glazbu i ne zaboravite: ovo je vasa večer, opustite se, zaslužili ste!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".