4 znalca, 4 savjeta

Svake godine vodeće kozmetičke kuće nametnu mnoštvo trendova. Naši poznati vizažisti pričaju koji su im od njih najdraži, a v elikodušno su otkrili i nekoliko trikova za ljepši izgled koje se isplati isprobati.
Vidi originalni članak

S dolaskom toplijih dana poželimo nositi vedrije boje i to ne samo na odjeći. Boja smo se zaželjeli i u make-upu, a srećom, ove sezone trendovi nam idu na ruku. Sve boje koje nalazimo u prirodi, od svježe zelene preko ružičaste pa sve do žute, uz pravilno nanošenje mogu na licu izgledati senzacionalno, tvrdi beauty industrija.

Ipak, pravila postoje, a neka od njih povjerili su nam vodeći domaći vizažisti. Svi odreda slažu se kako savršena podloga, prozračne teksture, malo shimmera, dobar fiksator te blago naglašeni rumeni obrazi i usne te, naravno, oči, baš nikada ne izlaze iz mode. No, sve to pada u drugi plan ako na licu ne nosimo najbolji mogući “make-up”. Riječ je, naravno, o osmjehu koji može zasjeniti čak i loše nanesen tuš ili rumenilo!

SANJA AGIĆ, vizažistica

SUNČANI SJAJ

„Obožavam prozračne tenove i nenatrpanu šminku. Mineralni puderi uveliko su nam olakšali posao. S obzirom na to da volim ten koji zrači svježinom, katkada moram posegnuti za malo više korektora ili za puderom veće pokrivne moći. Tada uvijek, ali baš uvijek osvježim lice raznim bronzerima ili shimmerima.

BRONZER  Bronze Goddess Powder, 47 eura, Estee Lauder (www.strawberrynet.com)

SIMONA ANTONOVIĆ, vizažistica

PROZRAČAN TEN

„Užurban način života često nam onemogućuje pravilno posvećivanje sebi i svom izgledu. No, evo što možete napraviti u samo pet minuta kako biste zablistali. Nanošenje podloge omogućuje tekućem puderu na licu da bude postojaniji i dugotrajniji, a ten ujednačen. Posvjetljivač i korektor u jednome osvježit će i najumorniji pogled, a puder u prahu fiksirati podlogu!”

TEKUĆI PUDER  Double Wear Stay-in-place Makeup, 369 kn, Estee Lauder (Müller)

 

SAŠA JOKOVIĆ, vizažist

TAJNA OSMIJEHA

“Najljepši make-up jednostavno je osmijeh“, kaže naš najpoznatiji vizažist Saša Joković. Saša pomno prati make-up trendove, ali kada smo ga upitali za savjet, bio je rezolutan. Odgovorio je kratko i jasno: “Smijeh je bezvremenski i univerzalan, provjereno pristaje svima i baš nikada ne izlazi iz mode. Ali i on će biti ljepši uz meke, njegovane usne.”

BALZAM ZA USNE Lip Balm #1, 60 kn, Kiehl’s (Kiehl’s)

ŽANA KOŽUL, vizažistica

TRI U JEDAN

„Ovoga proljeća cream blush neizostavni je dio moje torbice. Obožavam ga zbog njegove kremaste teksture koja se idealno stapa s tekućim puderom te je pogodan za sve tipove kože. Vrlo je praktičan jer se može koristiti za tri područja lica – obraze, oči i usta, a zbog kremaste teksture vrlo se lako nanosi.”

KREMASTO RUMENILO/RUŽ  Cheek & Lip Glow, 285 kn, Dior (Müller)

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".