3 ulja koja će vašu kosu vratiti u život nakon ljeta

S.O.S tretmani koji će oživjeti vašu oštećenu i suhu kosu
Vidi originalni članak

Tijekom ljeta i morskih uživancija vaša je kosa direktno izložena suncu i moru, pa bismo o njoj trebali posebno voditi računa. No, to uglavnom ne bude slučaj, što se na kraju ljeta manifestira suhom i oštećenom kosom

Ipak, zahvaljujući prirodi, spasa ima. Biljna ulja, osim što su odlična za kožu i nokte, imaju izvrsno djelovanje i na vašu kosu. Opskrbljujući je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E, ulja njeguju vlasi i daju im sjaj, sprječavaju i popravljaju oštećenja vlasi, njeguju kosu i vlasište, daju joj potrebnu zaštitu od invazije gljivica, sprječavaju nastanak peruti i suhoće vlasišta. A ona koja su u stalnom fokusu svih beauty savjetnika definitivno su maslinovo, kokosovo i arganovo ulje.

Arganovo ulje

Arganovo ulje, porijeklom iz Maroka, jedno je od najcjenjenijih ulja za njegu kože i kose, a poznato je još i pod nazivom tekuće zlato. Bogato je vitaminom E, esencijalnim masnim kiselinama (čak 80%) i proteinima, čime regenerira i obnavlja suho vlasište i oštećenu kosu, sprječava ispadanje i prhut, jača dlaku i poboljšava elasticitet, smanjuje elektricitet i zaglađuje kosu, potiče rast te kosi daje sjaj i zdrav izgled. Ugodano je i brzo se upija, te ostavlja lagani sjaj.

Nanosite ga i za meku i nahranjenu kosu, posebno na isušene vrhove. Arganovo ulje zamijenit će sve proizvode koje ste do sada koristili za njegu kose, a tjeme će vam biti zahvalno ako jednom mjesečno nanesete ulje na vlasište i ostavite da djeluje preko noći. 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje bogato je masnim kiselinama poput laurinske i linolenske kiseline koje mogu pružiti velike prednosti za vašu kosu. Antioksidativna, antifungalna, antibakterijska i antivirusna svojstva pronađena u kokosovom ulju čine ga savršenim za zdravlje kose i njegu vlasišta. Brzo i učinkovito prodire u kosu te pruža djelotvornu i dubinsku zaštitu od pucanja i opadanja kose. Njegova antimikrobna svojstva čine ga pogodnim tretmanom za suzbijanje različitih infekcija vlasišta. Također, učinkovito je i u tretiranju uši jer uništava jajašca te ubija odrasle uši koje napadaju kosu i vlasište.
Proteini i hranjive tvari u kokosovom ulju djelotvorni su u poticanju rasta kose. A može poslužiti i za vraćanje optimalne razine vlažnosti suhe i oštećene kose. 
Kokosovo ulje čuva kosu od toplinskih i kemijskih oštećenja te sadrži proteine koji u potpunosti hrane kosu i nadopunjavaju izgubljena svojstva potrebna za njezino zdravlje.

Tijekom primjene kokosovog ulja, pripazite na odgovarajuću količinu. Ako ga nanesete previše, vaša kosa se može pretjerano zamastiti. Također, vodite računa o tome da ste kupili kvalitetno kokosovo ulje (ekstra djevičansko i hladno tiješteno). Jedino korištenjem kvalitetnog ulja možete postići odgovarajuće i željene rezultate.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje jedno je od onih ulja koja blagotvorno djeluju i iznutra i izvana (kad ga nanosite na kožu, kosu, nokte). Ono čini kosu ljepšom, ali i zdravijom. Maslinovo ulje jedan je od najpopularnijih domaćih lijekova za suhu kosu. Bogato je vitaminom E i antioksidansima, zahvaljujući čemu je ono izuzetno dobro za suhu kosu dajući joj potrebnu razinu vlage. Maslinovo ulje jača kosu, revitalizira tjeme i sprječava pojavu peruti. Potiče cirkulaciju vlasišta te tako povoljno djeluje na rast kose. Smanjuje njezino opadanje i djeluje blagotvorno na tjeme što pomaže u regulaciji masnoće. 

Nanesite toplo maslinovo ulje temeljito preko vašeg vlasišta i dužine kose i masirajte nježno 5-10 minuta. Pokrijte kosu plastičnom vrećicom ili ručnikom i ostavite da djeluje nekoliko sati, a najbolje preko noći. Postupak se može i ubrzati tako da nakon što ste stavili vrećicu lagano zagrijavate fenom 10 do 15 minuta, ovisno o suhoći vaše kose. Nakon što ste obavili postupak, operite kosu odgovarajućim šamponom za vaš tip kose. Ponovite ovaj postupak barem jednom tjedno kako bi vaša kosa vratila potrebnu razinu vlage i sjaja.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".