Igra svjetla i sjene za savršen ten

Konturiranje i strobing među najvećim su ovogodišnjim trendovima u "nevidljivom" šminkanju kojim ten zadržava prirodan izgled.
Vidi originalni članak

Kako bi se zadržalo što više prirodnosti vašeg lica tijekom šminkanja, a opet kako bi ten lica bio besprijekoran nakon šminkanja - ovo su dva koraka koje morate pratiti:

1. Konturiranjem se postiže optimalan odnos svjetla i sjene kako bi lice izgledalo skladnije i izraženije. Na lice se najprije nanese tekući puder (po mogućnosti za nijansu svjetliji od boje kože), a potom se tamnijim i svjetlijim sjenilima pomno "oblikuju" različita područja na licu, npr. jagodične i čeljusne kosti, brada, rub vlasišta, sljepoočice, kapci, hrbat nosa, područja oko obrva i usana... 

2. Slijedni nježno "fiksiranje" puderom u prahu te dašak rumenila ili bronzera. Strobing je jednostavniji način naglašavanja određenih dijelova lica samo korištenjem posvjetljivača. Nakon što se na lice nanese tekuća podloga, pomoću posebnih pudera, fluida i drugih prepara koji reflektiraju svjetlost, na određenim točkama lica (npr. najviša točka na jagodičnoj kosti, ispod i iznad obrva, unutarnji kut ka, sredina obrisa gornje usne...) stvaraju se nježno svjetlucavi "akcenti" koji licu daju svjež izgled.  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".