10 godina salona Opium u kojem rade s "najboljim škarama na svijetu" i nude jedinstven pristup estetici, njezi kose i trendovima

Porazgovarali smo s Teom Matičević, osnivačicom i kreativnom direktoricom salona Opium, koja je za Divu otkrila male tajne uspjeha popularnog zagrebačkog salona.
Vidi originalni članak

Opium, popularni zagrebački salon na Novoj Vesi ovih dana slavi 10 godina rada! Kroz protekle godine, iz salona su mnoge klijentice i mnogi klijenti izašli s osmijehom od uha do uha, a svi znamo da je jedan od najboljih osjećaja izaći iz salona zadovoljan novom frizurom.

– Opium je više od frizerskog salona, sinonim je za jedinstveni pristup estetici, njezi kose i trendovima. U novom prostoru na zagrebačkom Kaptolu nalazi se oaza u kojoj je zadovoljstvo klijentica i klijenata uvijek u središtu – ističe Tea Matičević, osnivačica i kreativna direktorica. 

Osim u tretmanima za njegu i oblikovanje kose, u Opiumu nude i stručne konzultacije, a Matičević naglašava kako se cijeli tim neprestano usavršava. Tu je i niz odličnih proizvoda za kosu.

– Uz proizvode i tretmane australskog stručnjaka za kosu Kevina Murphyja, jednog od najtraženijih svjetskih brendova za profesionalnu njegu, sad su dostupni i Sugarbear vitamini za kosi, Showpony ekstenzije koje, u samo nekoliko desetaka minuta, omogućuju wow-look, dugu i bujnu frizuru bez oštećenja vlasi – navodi Matičević samo dio usluga dostupnih u Opiumu.

Matičević je, inače, dugi niz godina bila edukatorica za Kevin Murphy, a danas sa svojim timom frizerskog studija svakom klijentu sugerira oblikovanje i frizure u skladu sa strukturom kose, oblikom lica i osobnošću. Opiumov je moto "Samo najbolje je dovoljno dobro" pa tako u salonu nude i "najbolje škare na svijetu". Njih je za tvrtku Kevin Murphy dizajnirao majstorski obrtnik koji se bavi dizajniranjem jedinstvenog alata, već više od 40 godina.

– Škare su inspirirane vrhunskom frizerkom i vizionarkom Carole Lyden Smith. Ne postoje druge škare na svijetu koje su izrađene s ovakvim jedinstvenim dizajnom. Tijekom izrade, uvijena oštrica Helix za škare Kevin.Murphy prvo se zakrivljuje u obliku slova ”C”. Zatim stručnjak za obradu metala svaku oštricu obrađuje procesom finog oštrenja. Kada se koristi za šišanje kose, ovom se uvijenom oštricom može postići sve, od zakrivljene linije do formiranja valovitosti, čime će ona zapravo potaknuti pokret u kosi koji je trajan sve dok kosa ne izraste – pojašnjava kreativna direktorica Opiuma.

Iako su njega i stiliziranje kose prioritet frizerskih salona, svatko od nas voli i kad se u interijeru ugodno osjeća. U Opiumu je naglasak stavljen na pažljivo birane komade dizajnerskog namještaja pa se mogu pronaći brendovi kao što su Driade, Vitra, Kartell, Artemide, Flos...  Već pri ulasku osjećaju se ugodne mirisne note, a svaki termin u salonu bit će još ljepši uz organske kave i čajeve koje Opium nudi. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".